„Architekt nejbohatších“ představil jihlavský projekt předsedkyni TOP09

Předsedkyně TOP09 Markéta Pekarová-Adamová se v Jihlavě seznámila s projektem družstevního bydlení. Autorem projektu je Pantelis Larcou, ve světě architektury známý jako „architekt nejbohatších“.

Může jít o obrázek 6 lidem , stojícím lidem a venkovnímu

„Náš náměstek Vítek Zeman (Žijeme Jihlavou za TOP 09) na místě ukázal budoucí podobu družstevních bytů a celkovou vizualizaci tohoto projektu, jehož je strůjcem,“ informovala TOP09 na sociální síti. Zády k fotografovi stojí Pantelis Larcou. O jeho roli v celém projektu TOP09 taktně mlčí.

Profilová fotka uživatele Pantelis Larcou

Projekt družstevního bydlení na Dolině realizuje pražská architektonická kancelář Urban Survival. Její majitel Pantelis Larcou má pověst „architekta nejbohatších“, projektuje na míru pro nejnáročnější zákazníky. Do Česka přišel studovat před sametovou revolucí a už zde zůstal natrvalo. Společnost Urban Survival s.r.o., jak už název napovídá, dává svým klientům odpověď na to, jak nejlépe přežít v urbanizovaném prostoru. Není jen čistě developerská společnost, ale podle způsobu práce „design and build“ se zabývá projekty od architektonických návrhů a studií, přes interiérový design, projekční činnost, výstavbu až po následný prodej a facillity.

Architekt Larcou je projektoval například Chateau Troja Residence což je originální stavba zahrnující třináct jedinečných domů, a to včetně střešních nástaveb, kterým nechybí ani soukromý výtah přímo do privátní podzemní garáže. V rámci bytového komplexu bylo vystavěno na Praze 7 celkem šestašedesát bytových jednotek o velikosti 32 m2 až 440 m2. Kromě klasických bytů je k dispozici šest luxusních penthousů, z nichž některé jsou vybaveny i soukromým výtahem do bytu a garáže, díky čemuž je majitelům zabezpečen bezproblémový přístup. Výhodou penthousů je i nádherný výhled na trojské vinice či Pražský hrad.

Zatím není jasné, jakou roli má Urban Surivival v družstevním bydlení náměstka Zemana v jihlavské čtvrti Dolina. TOP09 i město Jihlava zmiňují jméno známého „architekta nejbohatších“ jen velmi málo.

Projekt družstevního bydlení na Dolině je známý jako „Dooma Jihlava“. Obchodním heslo projektu Dooma Jihlava zní „Družstevní, designové, chytré a moderní bydlení v centru kraje Vysočina“. Termín zahájení výstavby bude v průběhu roku 2023. Plánovaný termín dokončení je konec roku 2025.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů