Hlavní obsah

Redl měl Hlubučkovi najmout PR poradce, ten to odmítá

– Praha

Nyní vazebně stíhaný bývalý náměstek pražského primátora Petr Hlubuček (STAN) se snažil vylepšit svůj mediální obraz i pomocí na to specializovaných PR poradců. Byl mezi nimi podle jednoho z dokumentů ke korupční kauze Dozimetr týkající se pražského dopravního podniku (DPP) i někdejší vysoce postavený manažer Ondřej Křivka (37).

Foto: koláž s Právo

Michal Redl (vlevo) a Petr Hlubuček

Článek

Ten v minulosti působil jako marketingový ředitel O2 či TV Nova a nyní vede vlastní firmu. Ke Křivkovu jménu napsala policie a dozorující státní zástupce Adam Borgula v dokumentu, do něhož mělo Právo možnost nahlédnout, že byl „PR poradce najmutý Redlem pro potřeby hnutí STAN a obviněného Hlubučka“.

Detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) tedy míní, že Křivku přivedl za Hlubučkem obviněný zlínský podnikatel Michal Redl, kterého policisté označili za hlavu „organizované zločinecké skupiny“ v kauze Dozimetr.

Křivka však takové tvrzení policistů striktně odmítl stejně tak to, že by pracoval pro vládní hnutí STAN. V SMS zprávě pro Právo pouze připustil, že pracoval pro Hlubučka.

Kauza Dozimetr dopadla i na pražský magistrát. IT zakázky pro obviněné má prošetřit audit

Domácí

Křivkovo jméno se objevilo mezi osobami, které podle policie „byly s organizovanou zločineckou skupinou, resp. Michalem Redlem v kontaktu“ a kriminalisté je měli v plánu vyslechnout.

Je mezi svědky

Policie jich vyjmenovala více než dvě desítky, je však nutné upozornit, že tito lidé se nemuseli ničeho dopustit, pouze například komunikovali s někým z členů skupiny, aniž věděli, čeho se obvinění dopouštějí. Kriminalisté také v textu uvedli, že jde o výslechy svědků.

Radil jsem P. Hlubučkovi ad hoc s určitými významnými komunikačními tématy. Pro hnutí jsem nic nevykonával
Ondřej Křivka

Kromě Křivky je mezi nimi například šéf DPP Petr Witowski, předseda dozorčí rady dopravního podniku a rovněž náměstek pražského primátora Adam Scheinherr (Praha sobě), další členové dozorčí rady DPP či tamní zaměstnanci, ale také například lobbista Jiří Fremr, který je spojován s europoslancem a šéfem pražských zastupitelů TOP 09 Jiřím Pospíšilem.

Právo požádalo Křivku o vysvětlení toho, co o něm vyšetřovatelé napsali, mimo jiné o spojení s Redlem a hnutím STAN. „Policejními dokumenty nedisponuji, a proto se mi k tomu těžko vyjadřuje. Nicméně takové tvrzení je omyl. Radil jsem P. Hlubučkovi ad hoc s určitými významnými komunikačními tématy. Pro hnutí jsem nic nevykonával,“ napsal Křivka Právu. Aktuálně se prý více vzhledem k situaci, kdy je „každý, kdo šel kolem“, s kauzou negativně spojován, nebude vyjadřovat.

Ondřej Křivka v minulosti řídil kanál MTV pro Česko a Slovensko, zastával pozici ředitele marketingu v mediální skupině Nova nebo byl ředitelem marketingové komunikace a brand managementu společnosti O2. V posledních letech například firma, kterou spoluzakládal a působí v ní jako výkonný ředitel, spolupracuje na výrobě materiálů například s televizí Prima.

Křivkova slova o tom, že pro STAN nic nedělal, ve čtvrtek Právu potvrdil i mluvčí tohoto hnutí Lukáš Novák. „Ověřil jsem to u kolegyně, která spravuje smlouvy a faktury. Pan Křivka pro hnutí nikdy nepracoval,“ napsal Novák.

Křivka také rovněž popřel, že by jej měl pro Hlubučka najmout nyní ve vazbě rovněž sedící Michal Redl. „To odmítám. Na každou individuální konzultaci mě najal vždy Petr Hlubuček,“ dodal manažer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám