Pomoc pro lidi v exekucích: Druhé milostivé léto od září | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Pomoc pro lidi v exekucích: Druhé milostivé léto od září

Marek Výborný
Marek Výborný (Foto Aha! – J. Poláček)

Splatit dluhy bez úroků nebo penále budou moct čeští dlužníci. Poslanci totiž včera takřka jako jeden muž schválili opakování takzvaného milostivého léta. Bude trvat od září do konce listopadu.

Možnost shodit ze sebe tíhu exekuce se bude týkat vymáhaných dluhů u veřejných institucí. Tedy samospráv, úřadů, státních fondů, škol, městských či státních a polostátních firem, zdravotních pojišťoven, Českého rozhlasu či České televize. Exekuce se zastaví, pokud dlužník uhradí zbývající jistinu a paušální náhradu nákladů exekuce 1815 korun včetně DPH.

„Jsem rád, že se podařilo prosadit opakování milostivého léta, které pomohlo desetitisícům lidí navrátit se do běžného života. Akci je třeba zopakovat,“ řekl po hlasování šéf lidoveckých poslanců a spoluautor novely Marek Výborný (45). První milostivé léto se konalo od loňského 28. října do letošního 28. ledna. Exekutoři tehdy zastavili 42 tisíc exekucí.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.