Tom Cruise slaví šedesátiny smrtícím leteckým kouskem

Tom Cruise slaví šedesátiny smrtícím leteckým kouskem | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Zapomeňte na Top Gun, ty pravé letecké kulišárny se odehrávají VNĚ letadla.

Tak odkud začneme? Od toho, že je Tom Cruise nesmrtelný, anebo od toho, že dlouhodobě čelí vstříc smrti? Hollywoodská superstar včera, 3. července, oslavila kulaté 60. narozeniny. Což je fantastické. Pokud jste viděli kupříkladu čerstvý hit Top Gun: Maverick, tak se tomu jen těžko věří. Ve tváři možná začínají léta Toma lehce dohánět a únava materiálu začíná být trochu patrná. Ale zbytek těla je stále dokonalý stroj, který nestárne.

To potvrzuje i nejnovější fotografie, jež připomíná, že je Tom navzdory stoupajícímu věku stále tím nejslavnějším kaskadérem světa, který pořád pokouší tetičku smrt. V Top Gunu sice nechal na své tělo působit vysoké gravitační přetížení, ale tam v zásadě šlo „pouze“ o to, vydržet v obří nadzvukové rychlosti při vědomí a zahrát v kokpitu letící stíhačky jednotlivé scény. Ty pravé sebevražedné kousky podniká Tom v sérii Mission: Impossible.

Už jsme jej viděli šplhat po fasádě nejvyšší budovy světa, letět připoutaného na vnějším plášti vzlétajícího nákladního letadla, zadržovat dech po mnoho a mnoho minut, jezdit na motocyklu bez přilby ve vysoké rychlosti, seskakovat z extrémní letové výšky nebo pilotovat helikoptéru nebezpečně blízko skaliskům. Pro nadcházející Mission: Impossible Odplata - První část má pro nás přichystanou honičku na střeše jedoucího vlaku nebo seskok na motorce z horského útesu. Nicméně ani v navazující Mission: Impossible Odplatě - Druhé části nebude o hazard s vlastním životem nouze.

Ze snímku jsme zatím neviděli tolik fotek z natáčení jako tomu bylo u „sedmičky“, nicméně o jedné scéně už delší dobu víme. Tom se loni na podzim pustil do nácviku scény, kde povlává na křídle dvojplošníku, který se pouští do akrobatických manévrů. Fotky můžete vidět ve starším článku. Teď režisér filmu Christopher McQuarrie u příležitosti Cruisových šedesátin sdílel fotku, kde už na sobě Tom nemá kombinézu a přilbu, ale „civilní“ oblečení a pouze brýle. Také barva letadla se změnila ze žluté na červenou, můžeme tedy spekulovat, že v tomhle případě už nejde o nácvik, ale přímo o natáčení scény, tak jak ji ve filmu uvidíme.

Přejeme Tomovi hodně štěstí a těšíme se, až se jeho nejnovějšími kousky pokocháme na velkém plátně.

Foto: Christopher McQuarrie / Paramount Pictures

Zdroj: Christopher McQuarrie

Galerie: 3

Tom Cruise slaví šedesátiny smrtícím leteckým kouskem | Fandíme filmu Tom Cruise slaví šedesátiny smrtícím leteckým kouskem | Fandíme filmu Tom Cruise slaví šedesátiny smrtícím leteckým kouskem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest