Druhou obětí útoku žraloka v egyptské Hurgadě se stala rumunská turistka

foto Ilustrační foto - Pláž v egyptském letovisku Hurgada (na archivním snímku z 22. května 2016).

Hurgada (Egypt) - Druhou obětí útoku žraloka, o níž v neděli informovaly egyptské úřady, je žena z Rumunska. Oznámilo to podle agentury AP později v neděli rumunské ministerstvo zahraničí. Podle něj byla žena v Egyptě na dovolené.

Žralok v pátek u egyptského letoviska Hurgada kromě Rumunky smrtelně zranil 68letou Rakušanku. Podle agentury Reuters žena žila v Egyptě asi pět let se svým egyptským manželem.

Zatím není jasné, zda smrt obou žen způsobil stejný žralok. Podle místních médií se ale útoky staly ve vzdálenosti asi 600 metrů.

Po útocích žraloka místní úřady od soboty na tři dny uzavřely v okolí místa neštěstí pláže a zakázaly všechny aktivity v moři, včetně potápění, šnorchlování či windsurfingu. Do vod u Hurgady nesmějí vplouvat ani rybářské lodě.

Egyptská letoviska u Rudého moře, včetně Hurghady a Šarm aš-Šajchu, patří k hlavním plážovým destinacím v zemi. Oblíbili si je především evropští turisté, včetně českých. V Egyptě je nyní podle místopředsedy Asociace cestovních kanceláří ČR Jana Papeže až 10.000 turistů z Česka, v Hurgadě jich je na dovolené několik stovek.

Případy napadení lidí žralokem jsou v Egyptě spíše výjimečné.

Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 29.03.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je pátek 29. března 2024

Očekáváme v 14:00 18°C

Celá předpověď