Google aktualizoval správce hesel. Na všech platformách vypadá konečně stejně, nové heslo si přidáte i ručně

  • Google vylepšil Správce hesel alias Password Manager
  • Na Androidu, iOS, Chrome OS, Windows, MacOS a Linuxu vypadá stejně
  • Nové přihlašovací údaje můžete do správce zadat i ručně

Věděli jste, že každý Android v sobě má od výroby správce hesel od Googlu? Funkci si stačí jen aktivovat, ovšem najdete ji poměrně hluboko v nastavení. A právě tento správce hesel, alias Google Password Manager, se v průběhu víkendu dočkat výraznější aktualizace. Jaké jsou ty největší novinky?

Google v prvé řadě u Androidu a Chromu sjednotil vzhled aplikace. Layout je zjednodušený, funkce jsou přitom u obou platforem stejné. Pokud máte u jednoho webu evidovaných více hesel, mobilní aplikace je sjednotí do jedné skupiny. I nadále platí možnost vytvoření zástupce na ploše, který vás vezme přímo do Správce hesel.

Klepněte pro větší obrázek
Google na Androidu vylepšil rychlé přihlašování, stačí jen kliknout do zadávacího políčka pro uživatelské jméno, a můžete se tlačítkem Pokračovat rovnou přihlásit

Správce hesel dokáže vytvářet unikátní silná hesla a současně vás informuje o tom, zda nedošlo k prolomení starších jednodušších či opakujících se hesel. Automatická notifikace na změnu hesla se objeví přímo v horní liště, a jedním kliknutím si můžete vygenerovat nové, samozřejmě dostatečně silné, heslo. A pokud si na iOS nastavíte prohlížeč Chrome jako  „Poskytovatele pro automatické vyplňování“, můžete Správce hesel použít pro vygenerování náhodných hesel.

Ta ostatně můžete do aplikace přidat napřímo. Stačí ve Správce hesel stisknout tlačítko + a přidat zde přihlašovací údaje pro danou webovou stránku. U prohlížeče Chrome na Androidu pak nově funguje tzv. „Touch-to-login“, který umožní bezpečné přihlášení po kliknutí na políčko uživatelského jména. Tedy za předpokladu, že máte patřičná hesla již uložená ve správci.

Novinky ve Správci hesel od Googlu:

Zdroj: Google blog

Váš názor Další článek: Asus ROG Phone 6 Pro. Elitní smartphone posouvá mobilní hraní na novou úroveň

Témata článku: Google, , , , , , , , , Chrome, Vyplňování, Správce, Password Manažer, Nové heslo, MacOS, Platforma,