Na co koukat v červenci: Návrat Thora a akční jízda od tvůrců Avengers

4. 7. 2022 - 10:35 | Téma | Matěj Svoboda

Na co koukat v červenci: Návrat Thora a akční jízda od tvůrců Avengers zdroj: Foto: Marvel

V pravděpodobně parném červenci se budete moct ochladit v klimatizovaných kinosálech u poměrně pestrého výběru filmů. A nebo zůstat v klidu domova a vybrat si něco z nabídky streamovacích služeb.

Řekni to psem, 7. července, kino

řekni to psem 1 zdroj: Foto: Cinemart

Dita strašně moc touží po dítěti, jenže její přítel Filip jí raději pořídí psa. A moc neřeší, že Dita psy ráda nemá a bojí se jich. Jenže pak Dita zjistí, že Filip má bokovku, dá mu kopačky a jediný, kdo jí zbyde, je právě čtyřnohý parťák. Zprvu jsou s ním jen komplikace, ale čím víc času se psem tráví, tím víc si to užívá. A navíc se seznámí se sympatickým sousedem-pejskařem. V hlavních rolích romantické komedie uvidíte Bereniku Kohoutovou a Štěpána Benoniho.

Thor: Láska jako hrom, 7. července, kino

zdroj: Marvel Studios

Superhrdina Thor má za sebou tři sólovky, hostovačku u Doktora Strange a čtyři Avengers. Teď pojede sólo po čtvrté a nebude to mít snadné. Zaprvé se vydává na cestu vesmírem, aby poznal sám sebe. Narazí tu však na Gorra, hodně naštvaného záporáka, mezi jehož koníčky patří zabíjení bohů. A aby toho nebylo málo, kladivo Mjolnir už nepatří jemu, ale vládne jím Jane Foster, jeho bývalá láska! Bude to divočina. Vrací se Chris Hemsworth a Natalie Portman a nově dorazí třeba Christian Bale.

Mořská příšera, 8. července, Netflix

mořská příšera 1 zdroj: Foto: Netflix

Na Netflixu občas umí překvapit s animáky a vypustit do světa něco, co v klidu snese srovnání s tím nejlepším z kin. Mořská příšera má takové ambice. Odehrává se mezi drsnými námořníky, kteří loví gigantickou mořskou příšeru, a právě vypluli na svou další loveckou výpravu. Až na moři však zjistí, že mají černého pasažéra v podobě mladé holky. Ovšem právě ona bude možná klíč nejenom k přežití ostatních, ale i k tomu, aby se kruté lovecké zvyky změnily. Spřátelí se totiž s tím nejděsivějším monstrem!

Černý telefon, 14. července, kino

černý telefon 1 zdroj: Foto: Universal

Na konci sedmdesátých let se v malém městečku v Coloradu ztrácejí děti. A třináctiletý Finney Shaw je další. Ocitl se v zajetí psychopatického vraha, jenž si libuje v podivných maskách a je uvězněný ve sklepě, kde není nic krom starého nefunkčního telefonu. A ten jednoho dne zazvoní. Ze sluchátka se začnou ozývat hlasy, které patří ostatním uneseným a teď už mrtvým dětem. A duchové chtějí Finneymu pomoci utéct. A když všechno půjde podle plánu, tak dojde i na pomstu. Hlavní roli v hororu podle povídky Joe Hilla se objeví Ethan Hawke.

Hodně štěstí, pane Veliký, 14. července, kino

hodně štěstí pane veliký 1 zdroj: Foto: Forum Film

Nancy je hodně přes padesát a ví, že ty nejlepší časy má už za sebou. Navíc se z ní nedávno stala vdova. Jedna věc ji však trápí možná ještě víc. Nikdy nespala s nikým jiným než se svým manželem, jenž navíc nebyl v posteli příliš nápaditý a Nancy by ráda konečně poznala, co je dobrý sex. A najme si gigola. Jakmile šarmantní Leo dorazí, začne být Nancy nervózní, ovšem rychle zjistí, že najatý profesionál může být něco víc, než jen stroj na sex, ale vlastně dost sympatický mladík. A mohli by z nich být kamarádi. Hlavní roli si v komediálním dramatu zahrála oscarová Emma Thompson.

Pýcha a přemlouvání, 15. července, Netflix

  oE0J0zaLjJZkecx2seNH90YeSmk zdroj: Foto: Netflix

Jane Austen by asi měla radost, jak je její dílo populární i více než dvě stě let po její smrti. Rozum a cit, Pýcha a předsudek nebo Emma se na plátnech objevily několikrát, Pýcha a přemlouvání takové štěstí nemá. Netflix to chce napravit. Hlavní hrdinkou bude Anne Elliott, která si před lety na naléhání svého okolí odmítla vzít chudého muže, i když ho milovala. Teď ale dostane šanci to napravit. Zvládne ustát tlaky svého okolí a dočká se štěstí? Hlavní roli si zahrála Dakota Johnson.

Všechno, všude, najednou, 21. července, kino

zdroj: Bontonfilm

Číňanka Evelyn žije už pěkných pár let v Americe. Nerozumí si s dcerou, s manželem se odcizila a jejímu byznysu se nedaří. A teď navíc musí navštívit finanční úřad, kde ji čeká šok. Zjistí, že právě ona musí zachránit nejenom náš svět i spoustu dalších z jiných dimenzí. Evelyn se tak ocitá ve světě plném bojových umění, šílených zabijáků, ale i nově otevřených starých ran a nutnosti postavit se tváří v tvář tomu, jak žila svůj život. Jeden z nejoriginálnějších a nejšílenějších filmů letošního roku!

The Gray Man, 22. července, Netflix

zdroj: Netflix

Antohny a Joe Russoové natočili dvojku a trojku Kapitána Ameriky a třetí a čtvrtý díl Avengers. A teď chtějí stvořit konkurenta Jamese Bonda a Mission: Impossible. Hrdinou thrilleru The Gray Man je bývalý agent CIA a profesionální zabiják, kterého jeho zaměstnavatelé hodili přes palubu. On teď zjistil proč, paradoxně si tím však nakreslil na záda terč a po krku mu jdou nejen bývalí parťáci, ale i zabijáci z celého světa. Točilo se v Praze, hlavní roli si zahrál Ryan Gosling a hlavního záporáka ztvárnil Chris Evans.

Men, 28. července, kino

men 1 zdroj: Foto: A24

Alex Garland natočil chválené inteligentní sci-fi snímky Ex Machina a Annihilation. Teď se rozhodl zkusit to s psychologickým hororem. Hrdinkou Men je mladá Harper, která za sebou má ošklivou osobní tragédii a rozhodla se odjet na venkov a vyčistit si hlavu. Jenže má pocit, že ji na každém kroku někdo nebo něco sleduje. Že se v okolních lesích plíží cosi děsivého. A brzy zjistí, že to není jen její paranoia. Jenže na to, s čím se bude muset střetnout, možná není vůbec připravená.

DC Liga supermazlíčků, 28. července, kino

zdroj: Vertical Entertainment

I superhrdinové si potřebují doma trošku oddechnout od zachraňování světa. A třeba se pomazlit se psem. Hrdinou DC Ligy supermazlíčků je Supermanův čtyřnohý parťák Krypto, který má také superschopnosti. A ty se mu budou hodit, protože Lex Luthor zajal všechny superhrdiny. Krypto se tedy rozhodne zlákat partu zvířat z útulku, udělat z nich superhrdiny a zachránit svého páníčka, jeho parťáky a možná i celý svět. 

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.