Chrudimské noviny Město zvelebují i zajímavější nápisy než v Myší díře

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Město zvelebují i zajímavější nápisy než v Myší díře

Chrudim – Nápis v Myší díře je jen jedním z mnoha. Stojí za připomenutí, že nejmenovaná politická strana lákala voliče na to, že chce podporovat kreativitu občanů, aby si na vyhrazených místech mohli zkrášlit město k obrazu svému. Protože ale dosud zůstalo jen u dvou zdí pro sprejery, někteří musí dát průchod svým emocím i na jiných místech.

Policie už sice například spojila s případem vandalismu v Myší díře další poškozené věci v majetku města a celková cena za opravu už překročila několikanásobně hranici pěti tisíc korun, poškozenou omítku už ale uvedl malíř do původního stavu a za 1800 korun. V tuto chvíli se ví o několika dalších místech, na kterých se nachází stejný podpis a věc je v řešení. V součtu bude stát město Chrudim uvedení Myší díry, schodiště nebo cedule do původního stavu zhruba patnáct tisíc korun. „Poškozených věcí vandalem je daleko více. Jsou tam nápisy na lavičkách, na schodišti kolem mlýnského kola, popsaná je informativní tabule u náhonu u divadla, i cedule označující památný strom,“ vyjmenovala v současnosti řešené případy Adéla Marková.

Nápis na finančním úřadě ze strany městského parku.  Foto: Chrudimské noviny

Po městě se ale dají najít nejrůznější zajímavější projevy kreativity občanů, než byl ten v Myší díře, a zůstávají bez povšimnutí úředníků – komentují dnešní dobu, nebo povahu místa. Majetnější občané mají tu výhodu, že se mohou vyjádřit prostřednictvím placených billboardů, jako třeba v obci Hrušová v Pardubickém kraji, kde už je několik měsíců na černém pozadí nápis „Zastavte tu válku“ a nebo na ceduli zdejší hospody nekompromisní názor, jaký trest by měl padnout.

To v Městském parku chrudimští úředníci nápis Punks not dead vystihující povahu zdejšího místa, ačkoliv je přímo na zdi finančního úřadu, neodhalili, stejně jako napis „Putine proč“ na sídlišti U Stadionu. 

Nápis na sídlišti U Stadionu.  Foto: Chrudimské noviny

Petra Vintrlíková

Reklama

Obrázek uživatele emik
#10415 emik 15. Červenec 2022 - 16:43
Těmhle blbečkům přeju, aby jim v budoucnu podobný chytrý počmáral nový barák.