QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragický střet traktoru s vlakem. Traktorista zraněním podlehl - FOTKY

04.07.2022 15:58     04.07.2022 19:40

Krátce po třetí hodině došlo na Klatovsku ke střetu osobního vlaku s traktorem. Trať byla z důvodu vykolejeného vlaku uzavřena. Řidič traktoru přes veškerou snahu záchranářů zemřel.

DN traktor a vlak_Klatovsko_HZSPK (1)
DN traktor a vlak_Klatovsko_HZSPK (1)DN traktor a vlak_Klatovsko_HZSPK (2)DN traktor a vlak_Klatovsko_HZSPK (3)DN traktor a vlak_Klatovsko_HZSPK (4)DN traktor a vlak_Klatovsko_HZSPK (5)

K dopravní nehodě došlo v 15:13 na železničním přejezdu u obce Bezděkov. “Ve vlaku cestovalo 12 osob z toho 2 osoby byly lehce zraněny. Řidič traktoru v péči záchranné služby s těžkými zraněními,” uvedl bezprostředně po nehodě mluvčí hasičů Michal Holeček. Muž i přes veškerou snahu záchranářů svým zraněním podlehl.

Na místě zasahovalo 9 jednotek požární ochrany i policie. “Na místě jsou dopravní policisté z Klatov a výjezd kriminální policie. Traktorista ročník 1968 vjel na zabezpečený přejezd v době, kdy svítilo výstražné zařízení a došlo ke střetu s projíždějícím vlakem,” uvedla těsně po události Dagmar Brožová, mluvčí policie.

Provoz v úsecích Pocinovice - Klatovy, Nýrsko - Klatovy, Janovice nad Úhlavou - Klatovy byl uzavřen a byla zavedena náhradní autobusová doprava. "Vlak byl v důsledku střetu s traktorem vykolejen. Bude tedy probíhat nakolejení vlaku a proto bude trať uzavřena do večerních hodin," uvedl Michal Holeček, mluvčí hasičů.

Aktualizace:

Traktorista i přes veškerou snahu záchranářů svým zraněním podlehl. “Záchranná služba z místa nehody transportovala 5 osob lehce zraněných do Klatovské nemocnice. U traktoristy ročník 1968 musel náš lékař přes veškerou snahu konstatovat exitus pro zranění neslučitelná se životem,” uvedla Andrea Divišová, mluvčí záchranné služby.

foto HZSPK, PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24