QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policejní psi pomohli o víkendu strážníkům chytat zloděje

04.07.2022 14:47     04.07.2022 15:05

V sobotu 2. července hned u dvou akcí zasahovali společně se strážníky jejich čtyřnozí parťáci. Díky služebním psům Dagovi a Morganovi byli lupiči úspěšně dopadeni.

policejní pes DAG_PČR
policejní pes DAG_PČRMorgan pes_MPP

„Dne 2. července 2022 krátce po desáté hodině večer vnikl pachatel do areálu jedné soukromé firmy v Plzni na Slovanech. Musel přitom překonat uzamčenou vjezdovou bránu o výšce 230 cm. Jeho cílem se stalo okno zasazené ve střeše od pánské šatny, které bylo otevřené na ventilaci,“ uvedla muvčí policie Veronika Hokrová.

Lupič se vyšplhal po požárním žebříku na střechu objektu a vnikl přes okno v šatně do dílny. „Pachatel odcizil 4 kusy měděné pásoviny, kterou vložil do svých dvou přinesených igelitových tašek. Tyto tašky s lupem později zanechal při útěku z objektu na chodbě uvnitř budovy, kterou opustil. Svým jednáním způsobil celkovou škodu firmě za přibližně 17 tisíc korun,“ uvedla Hokrová.

Všímavý svědek zavolal policejní hlídku, která na místo dorazila i s policejním psem Dagem. „Pomoc našeho čtyřnohého parťáka měla úspěch. Ten se po objektu porozhlédl a pachatele za pár minut vypátral schovaného pod přístřeškem v areálu firmy. Policisté následně 28letého muže zadrželi a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež. Policisté obvodního oddělení Plzeň 2 se případem dále zabývají,“ dodala mluvčí policie.

Téhož dne pomohl i čtyřnohý parťák Morgan strážníkovi s mužem, který se pokusil ukrást palety z areálu hobbymarketu. „Před jedenáctou hodinou dopoledne prováděl strážník se svým služebním psem Morganem kontrolní činnost odstavených vlaků ve Švihovské ulici, kde strážník zahlédl muže, který rozstřihával plot u obchodního domu. Pětačtyřicetiletý muž hlídce sdělil, že doklady má ve vozidle zaparkované za poliklinikou,“ uvedla Veronika Kuchynková z plzeňské městské policie.

„Muž byl vyzván, aby šel společně s hlídkou k vozidlu a upozorněn, že při pokusu o útěk bude použit služební pes. Plzeňan dále uvedl, že rozstřihával plot, protože chtěl odcizit palety za účelem prodeje. Vzhledem k důvodnému podezření, že došlo ke spáchání trestného činu, byla celá záležitost předána Policii ČR,“ dodala Kuchynková.

foto PČR, MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24