TOPlist

Xiaomi zadělalo na bestseller! Mi Band 7 Pro má velké vylepšení a připomíná hodinky

xiaomi mi band 7 pro 1

Oblíbený čínský výrobce dnes představil zbrusu novou řadu smartphonů Xiaomi 12S, ale také náramek Mi Band 7 Pro (označován též jako Smart Band 7 Pro). Přináší signifikantní vylepšení oproti standardnímu Mi Bandu 7. V první řadě jde o mnohem větší displej typu AMOLED s úhlopříčkou 1,64″ a rozlišením 280 × 456 pixelů. Svým širším tvarem připomíná hybrid mezi chytrými hodinkami a fitness náramkem, jaký ztělesňuje třeba Huawei Watch Fit 2. Nechybí ani Always-On režim s podporovanými ciferníky.

K dalším přínosným funkcím patří zabudované GPS, stejně jako další globální lokalizační družicové systémy GLONASS, Galileo či Beidou. To je velká výhoda oproti běžným trackerům z řady Mi Band, které tyto technologie bohužel nemají. Dále stojí za zmínku voděodolnost do tlaku 5 ATM (50 metrů) nebo 235mAh baterie s reálnou výdrží 6 až 12 dní.

Z hlediska měření fitness umí Mi Band 7 Pro monitorovat až 117 různých úkonů a sportovních aktivit včetně míčových sportů, plavání nebo amatérského i pokročilého běhání. V rámci těchto aktivit nositelnost měří ušlou vzdálenost, nachozené kilometry, spálené kalorie, srdeční tep a hladinu kyslíku v krvi. Tep a okysličení krve umí dokonce měřit průběžně po celý den. Nechybí ani propracovaný monitoring spánku, a to včetně jednotlivých cyklů.

Xiaomi představilo novinku pro čínský trh za cenu 400 jüanů (asi 1 700 Kč včetně daně). Dostupnost v tuzemsku je zatím ve hvězdách. Základní model Mi Band 7 dorazil na český trh teprve nedávno s cenou 1 290 Kč.

Autor článku Jakub Fišer
Jakub Fišer
Novinář, fanoušek moderních technologií, letních měsíců a asijského jídla. Mám rád filmy od Lynche, obrazy od Pollocka, french house a fotbalový klub Arsenal. Ve volném čase hraju na PlayStationu a chodím běhat.

Kapitoly článku