Krása a zdraví

Krásné nehty jsou součástí vašeho zdraví

Nehty jsou celkovou vizitkou ženy, společně s vlasy, oblečením nebo například make-upem. Proto by o ně měla každá žena řádně pečovat. Neznamená to, že si zajdete na gelové nehty a bude hotovo. Jedná se o vaše přírodní nehty. Právě ty by měly být zdravé a nepoškozené.

Časté gelové nehty

Jestliže jste typ ženy, která si prostě zajde na gelové nehty, myslí si, že jsou krásné a víc neřeší, je to špatně. Jde o to, že častou tvorbou a lepením umělých nehtů se vaše přírodní nehty poškozují. Jsou pak velmi často slabé, lámavé a tenké. Jakmile si necháte nehty sundat, určitě to pocítíte.

Víte, jak vypadají nemocné nehty?

Vaše nehty mohou být příliš suché či roztřepené. To znamená, že se vám začínají rozdělovat na vrstvy. Právě toto může být způsobeno gelem či špatným podkladovým lakem. Často se to stává, pokud vůbec žádný podkladový lak nepoužíváte.

Nemocné nehty mohou být také tenké, lámavé nebo zažloutlé. Zažloutnutí nehtů je způsobeno nedostatkem světla, například pokud si dáváte několikrát za sebou tmavý lak.

Každá žena by měla vědět, jak mít krásné nehty a jak poznat, že jsou vaše nehty nemocné. Často bývá nemoc spojována i s bílými tečkami. To ale nemusí být vždy pravda. Někdy na nehtech můžete zahlédnout plísňové onemocnění. Jestliže uvidíte, že jsou na vašich nehtech hnědé skvrny, měli byste vyhledat lékaře, může se totiž jednat o závažnější onemocnění, a to rakovinu kůže.

Jak vypadají zdravé nehty?

To, že jsou vaše nehty zdravé, poznáte tak, že vypadají, jako na nějakém obrázku. Jsou čisté a pevné. Za žádných okolností se nelámou a netřepí. Nejsou na nich přítomny žádné skvrny, rýhy nebo také nějaké vyvýšeniny. Nehty nejsou zkroucené ani zažloutlé.

Péče o nehty

Péče o nehty je každodenní součástí. Za žádných okolností by nemělo docházet k okusování nehtů. To na ženě nevypadá vůbec dobře a každý si toho ihned všimne.