Carboniacup podruhé letos hostí Autodrom Most

Po závodech v zahraničí se opět Carboniacup vydá ve sváteční středu 6.7. na domácí trať Autodromu Most s více jak 100 přihlášenými vozy, bude tedy opět na co koukat a vstup mají diváci zdarma. Garantem závodu a finanční prostředky vložila firma JMT Racing Engineering, a tak závod ponese jméno JMT Racing Day.

Skupina A závodních cestovních aut musí být rozdělena zase na dvě části, kvůli velkému počtu startujících vozů.

V A1 do 1600 pojede nováček Mafred Fraissl z Rakouska na Fiatu Ritmo Abarth a soupeřit bude s Jiřím Mikou na Citroenu Saxo a s Miroslavem Peškem na Fordu Fiesta. V A1.3 tedy podskupině převážně pro východoněmecká vozidla na startu uvidíme Němce Schönfeldera, Niedholda a Rotha na různých mutací vozů Lada. Ve dvoulitrové třídě A2 pojede v Mostě Gustav Niedelský s BMW 320, Petr Kameník s BMW, Pavel Zeman s Mazdou RX-8, Mojmír Pribula s Renaultem Clio, Jiří Zeman s Hondou CRX, Miroslav Beer se Subaru Impreza, Němec Markus Voigt s dvojkovým Golfem a nováček s Audi A3 Václav Raška v barvách JMT Racing. Ve třílitrech pojede velmi slušná konkurence. Představí se především značka BMW, se kterou uvidíme Thomase Fellnera, Miroslava Peška ml., Jürgena Schmitta, Christiana Heinze, Dušana Víta, Dannyho Teubera, Waltera Fostera, Maika Schneidera, Tomáše Zabloudila a Markuse Bergera z Německa. Body chce ale posbírat i Tommy Krause s Audi A4, Dalibor Vopat s Audi A3, Thomas Gerber s VW Golf 2, či Poláci Bizon a Baczynski na Porsche 944 S2.

Ve druhém závodě v A4 si pro body pojedou Riccardo Müller s VW Scirocco R-Cup, Martin Tóth a Vlado Lednár s BMW M3 ze Slovenska a nováček Jiří Hošek s Nissanem 350Z. Nad 3500ccm se představí v Mostě Gerd Forster s BMW, Jan Starosta s Mustangem a Rakušan Wolfgang Luber na Ferrari 430. Ve víceupravených dvoulitrech A7 si zasoutěží Günter Stubenrauch s VW Scirocco, Radek Layer s Cliem, Matěj Chabr s VW Golf 3 a Jiří Bažata se Škodou Fábia.

V A8 pojede Petr Krejsa s Lotusem Elise a nejsilnějších A9 pojede s opraveným motorem Pavel Sovička s Corvette Z06 GT, ToMi na KTM X-Bow GTX, s dalším GTX pak Christian Arnold a Matthias Stark s Porsche GT4 týmu HKC Academy.

Sériové vozy B1 přivedou na start Jiřího Bártu s Citroenem, Davida Drugdu se Suzuki Swift Sport a Jiřího Zemana st. Hondou CRX. Ve dvoulitrech B2 jede Miloš Merta se Subaru BRZ, Josef Vágner a Libor Šajner s Toyotami GT86, Michal Zimmer s Hondou Civic a Ivo Štajdl s Alfou Romeo 147. Ve třílitrech B3 si to rozdají Tomáš Beneš s Alfou Romeo, Ondřej Zahradníček s BMW M3, Milan Zubatý s Fordem Fiesta a Matthias Milker s BMW E90. Do 3500ccm v B4 opět změří sílu svých aut Ondřej Frič s Lotusem Elise Cup a Radek Zimmer s Lotusem Exige. V nejsilnější B5 nad 3500ccm pojede Švýcar Robert Ziegler s Porsche GT3, stejný vůz pojede i Josef Hrdlička s RS, dále si zazávodí s nimi Pavel Sovička s Lotusem Exige Cup, Stanislav Šedivec na Corvette ZR01, Jiří Urban s Alfou Romeo Giulia, Zdeněk Šimoník na BMW a Michal Suk s Fordem Focus. V B6 pak pojede Slovák Rado Obrtal.

Nejméně vozů na startu, ovšem velmi zajímavých přiveze skupina C pro prototypy a speciální vozy. V C1 pojede v Mostě Markus Hofer z Rakouska a Daniel Hentschel z Německa na Performerech a Sven Kahnt na Pacemakeru.

V C2 mezi prototypy uvidíme i velké placky Němce Petera Kormanna s PRC WPR60 Audi Turbo a Jasmine Fiedler s dalším dvoulitrovým PRC, tedy značky Pedrazza Racing Cars, sídlící v Hardu a vozy startují i ve Sports Car Challenge. Další dva prototypy Radical přivezou Rakušané Jürgen Kapeller a Rudolf Schöflinger, chybět nebude ani tentokrát Jiří Švec s prototypem Peugeot 207 Spyder. Marek Bláha pojede v C3 se slabším Caterhamem, v těch silnějších C4 přivítáme Martina a Jakuba Křečkovi, Jakuba Kirchnera a Tomáše Voldřicha. Ve skupině X-Bow C5 se na start postaví Miroslav Šimon, Milan Pivot, Roman Roubíček a Petr Koukola.

D1 pro formulové vozy do 1400 s motocyklovým motorem má přihlášeny tyto jezdce, Tomma Flemminga s Glorií C8F a jeho krajany z Německa Martina Walthera a Markuse Dietze s F-BMW. V D2 pro automobilové motory hostí v Mostě domácího Ondřeje Fuka s Tomisem 99-02 a německé závodníky René Ahnert, Hartmut Heidicke s Tark Kavor a Kay Hähner a Detlefa Schulze s Estoniemi 21 a Petera Benze s MT77. Šestnáctistovky D3 přivedly na start Nilse Holgera Wilmse s Melkusem 90, Tomase Waszynskeho z Polska na Renault Campus, Heiko Wernera s Dallarou a Nicklase Meisenzahla s F-ADAC. D4 do 2000ccm v Mostě představí Jana Wagenknechta s Formulí Renault 2,0, další tyto vozy pak pojede i Iliev Tsvetan z Bulharska, Radek Kroupa a Lubomír Škarda. Jan Rieger pojede se svou Glorií C8F, Henry Clausnitzer z Německa na Fordu, Tomáš Pavel s Martini Renault, Libor Neckář s Formel Masters Toro Rosso a Rakušani Moser a Schleuch na Opel Lotus. Docela zdařilý výčet vozidel pak doplní ještě D5 nad 2000ccm, tedy Frank Thalmann s F4, stejně jako jeho krajané Ralf Bürger a Ralf Gläser.

Doražte na Autodrom do Mostu ve státní svátek ochutnat atmosféru závodů Carboniacupu a zafandit svým favoritům, mezi více jak 100 vozy jich určitě pár najdete.

Vláďa Rožánek a Carboniacup team 2022

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.