Začíná česká kvalifikace ve virtuálních závodech. Tuzemský vítěz se podívá do Monaka

Odstartovala národní kvalifikace na mistrovství světa ve virtuálních závodech Sim Racing. Celý šampionát proběhne v populárním závodním simulátoru Assetto Corsa. Soutěžní tratí se stala legendární italská Monza, na které budou závodníci pálit pneumatiky ve voze Porsche 911. Šanci reprezentovat české barvy bude mít každý, přičemž ti nejlepší se zúčastní finále v Monaku.

Turnaj se koná v moderním herním centru Vodafone PLAYzone Aréna na pražském Chodově, soutěž zaštítila automobilka Hyundai a Česká asociace esportu. Z národní kvalifikace postoupí dva nejrychlejší závodníci do evropské části mistrovství světa.

Zde se utkají o místo v závěrečném finále. V něm bude mít Evropa dva zástupce. Kvalifikace probíhá od 4. do 10. července a je otevřena pro všechny občany České republiky. Podmínka je jediná – dokončit závodní kolo.

Časy všech jezdců budou zapsány na výsledkovou tabuli tak, jak to dělalo například již legendární trio v čele s Jeremym Clarksonem v oblíbeném pořadu Top Gear. Každý účastník dostane čtyři soutěžní kola – první je důležité pro zahřátí pneumatik a motoru, následující tři kola však budou pečlivě měřena a nejlepší časy zaznamenány.

Speciální bude sobota 9. července, kdy do Vodafone PLAYzone Areny zavítá profesionální jezdec Jáchym Galáš. S přítomnými se podělí o cenné zkušenosti a ukáže, jak zajet ideální výsledek, který může být prvním krokem k postupu.

Neznáte Vodafone PLAYzone Arenu? Podívejte se na reportáž ze křtu nového herního doupěte a poslechněte si, co na něj říká fotbalista Jakub Jankto nebo ředitel skupiny FTV Prima Marek Singer.

Tagy: