Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nadal neztratil set a je ve čtvrtfinále Wimbledonu, postupuje i Kyrgios či Halepová

Čtvrté utkání na letošním Wimbledonu, čtvrté vítězství. Rafael Nadal opět ustál roli favorita, s Nizozemcem Boticem Van de Zandschulpem neztratil ani set a postoupil do čtvrtfinále, kde narazí na Američana Taylora Fritze. Velmi dobrou formu má i Australan Nick Kyrgios, který v osmifinále i přes bolavé rameno, jež si nechal několikrát ošetřit, zdolal dalšího Američana Brandona Nakashimu z USA 4:6, 6:4, 7:6, 3:6, 6:2. Mezi ženami je ve čtvrtfinále mimo jiné Rumunka Simona Halepová.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal je ve čtvrtfinále, postoupila i Halepová

Vítěz rekordních 22 grandslamových turnajů Nadal ovládl po triumfu na Australian Open a Roland Garros i šestnáctý letošní zápas na turnajích "velké čtyřky". Stejně jako v Paříži neztratil s Van de Zandschulpem ani set, ačkoli ve třetí sadě si situaci zkomplikoval a nakonec proměnil až čtvrtý mečbol. Mezi osmičku nejlepších postoupil druhý nasazený Španěl na šestnáctém grandslamu za sebou.

"Po tom, co se stalo v posledních měsících, a vzhledem k faktu, že jsem tady tři roky nehrál, jsem šťastný, že můžu být ve Wimbledonu takhle daleko. Nemůžu si stěžovat," řekl Nadal, který dlouhodobě laboruje s chronickými problémy s chodidlem. "Botic se ve třetím setu hodně zlepšil a od stavu 5:2 to bylo ještě vyrovnané," dodal Nadal, jehož dalším soupeřem bude Fritz, který nedal šanci Australanovi Jasonu Kublerovi.

Kublerův sedmadvacetiletý krajan Kyrgios odehrál po emotivní bitvě se čtvrtým nasazeným Řekem Stefanosem Tsitsipasem další náročné utkání. Po ztrátě prvního setu si vzal léky na bolest, aby uklidnil bolavé rameno, a následně si nechal ruku několikrát masírovat. Díky podáním, jejichž rychlost často přesahovala 200 kilometrů v hodině, přesto získal vedení 2:1 na sety.

Nakashima se nevzdal a díky dvěma brejkům srovnal. V rozhodujícím dějství Kyrgios dvakrát získal soupeřův servis a po více než třech hodinách proměnil první mečbol. Celkem zahrál 78 vítězných míčů.

V boji o semifinále narazí na nenasazeného Cristiana Garína z Chile, který otočil pětisetové drama s dalším Australanem Alexem de Minaurem.

Šestadvacetiletý Garín nezískal v předchozích třech zápasech s De Minaurem ani set a v All England Clubu prohrával už 0:2. Po úspěšném tie-brejku však rodák ze Santiaga ožil a vyrovnal na 2:2. V pátém setu měl De Minaur za stavu 5:4 dva mečboly a pak zahodil i vedení v super tie-breaku 5:3. Garín ovládl šest výměn v řadě, a nakonec vyhrál 10:6.

Je prvním Chilanem po 13 letech v grandslamovém čtvrtfinále. Naposledy se tak daleko dostal Fernando González v roce 2009 na Roland Garros.

Halepová zametla s Badosaovou

V ženské dvouhře je po Marii Bouzkové, Uns Džábirové, Jule Niemeirové a Tatjaně Mariaové další čtvrtfinalistkou mimo jiné Jelena Rybakinová. Třiadvacetiletá tenistka z Kazachstánu zatím neztratila ani set, Chorvatku Petru Martičovou přehrála 7:5, 6:3. Ve čtvrtfinále vyzve Australanku Ajlu Tomljanovicovou.

Bývalá světová jednička Halepová deklasovala Badosaovou, která ve 3. kole vyřadila Petru Kvitovou, za necelou hodinu a živí naději na zopakování londýnského triumfu z roku 2019. Od té doby postoupila třicetiletá Rumunka na grandslamech mezi nejlepší kvarteto pouze na Australian Open 2020. V dalším kole narazí na Američanku Amandu Anisimovou.

Tenisový Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 40,35 milionu liber):

Muži: Dvouhra - 4. kolo:
Nadal (2-Šp.) - Van de Zandschulp (21-Niz.) 6:4, 6:2, 7:6 (8:6), Fritz (11-USA) - Kubler (Austr.) 6:3, 6:1, 6:4, Garín (Chile) - De Minaur (19-Austr.) 2:6, 5:7, 7:6 (7:3), 6:4, 7:6 (10:6), Kyrgios (Austr.) - Nakashima (USA) 4:6, 6:4, 7:6 (7:2), 3:6, 6:2.

Ženy: Dvouhra - 4. kolo:
Halepová (16-Rum.) - Badosaová (4-Šp.) 6:1, 6:2, Rybakinová (17-Kaz.) - Martičová (Chorv.) 7:5, 6:3, Anisimovová (20-USA) - Tanová (Fr.) 6:2, 6:3, Tomljanovicová (Austr.) - Cornetová (Fr.) 4:6, 6:4, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články