Apple vám nyní umožní mazat a upravovat zprávy v iPhonu

Už se vám někdy stalo, že jste odeslali zprávu, které jste pak litovali a nemohli jste ji smazat? To se nyní změní. Apple umožní lidem mazat a upravovat zprávy poté, co byly odeslány. Tato funkce přichází v nové aktualizaci, iOS 16, která byla odhalena na akci Apple WWDC a bude plně vydána koncem tohoto roku.

Jaké budou možnosti mazání zpráv?

Když tato aktualizace dorazí, uživatelé budou moci smazat zprávu iMessage, jakmile bude odeslána. Uživatelé pak zprávu neuvidí – ačkoli budou moci vidět, že byla smazána. Stejně tak budou moci uživatelé upravovat zprávy, aby mohli například opravovat překlepy. Lidé opět uvidí, že zpráva byla upravena.

Tyto možnosti budou k dispozici po dobu 30 dnů po odeslání zprávy. Aktualizace uvádí Apple do souladu s jinými platformami pro zasílání zpráv, jako je Slack a Telegram, které již obsahují tlačítka pro úpravy a smazání.

Jiné, jako například WhatsApp, nabízejí možnost zprávy mazat, ale neupravovat je. Apple také nabídne možnost „zrušit odeslání“ e-mailů v rámci své vlastní aplikace Mail. To bude fungovat trochu jinak, přičemž aplikace podrží zprávu několik sekund před jejím odesláním.

Podobnou možnost již dlouho nabízí Gmail od Googlu.

Předchozí článek

Steve Jobs bude posmrtně oceněn prezidentskou medailí svobody

Následující článek

Apple předvádí odolnost Apple Watch v nové reklamě „Hard Knocks“

Související články