Bizarní »hotel« na švýcarské benzince: Žádné stěny ani strop | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Bizarní »hotel« na švýcarské benzince: Žádné stěny ani strop

Otevřený apartmán pro odvážné hosty.
Otevřený apartmán pro odvážné hosty. (Foto Reuters)

Ano, je to záměrné. Dvojčata Frank a Patrick Riklinové postavili hotelový »pokoj« na kraji silnice vedle čerpací stanice ve vesnici v jižním Švýcarsku, aby hosté přemýšleli o problémech moderního světa. Pojmenovali ho Null Stern Hotel, tedy Hotel bez jediné hvězdičky.

Přenocovat v hotelovém pokoji umělců Riklinových v kantonu Valais není vůbec levné – zaplatíte jim 325 švýcarských franků, takže téměř 8000 korun! Za to dostanete manželskou postel na platu se dvěma nočními stolky a lampami. Nemáte ale žádné stěny, strop ani dveře, které by poskytly jakékoli soukromí... A pokud bude pršet, máte smůlu. Majitelé však pohodlí svých hostů nijak nesledují. „Spánek není to hlavní,“ říká Frank Riklin. „Důležité je přemýšlet nad současnou světovou situací. Ulehnout tady u nás je jako prohlásit, že změny ve společnosti jsou nutné.“

Je čas se probudit

Hosté jsou zváni, aby se s hvězdným nebem nad sebou zamysleli nad tématy, jako jsou válka, změna klimatu a škody, které lidstvo způsobuje planetě. Podle Patricka Riklina má nový »pokoj « vedle benzinky ukázat, že pokud budeme pokračovat stejným směrem, budeme mít mnohem méně krásných míst k odpočinku. „Teď není čas spát,“ dodal. Jediným vskutku hotelovým zážitkem tohoto apartmánu jsou nápoje a snídaně servírované až do postele.

NA VINICI

Mají i idyličtější místa

Riklinové už dřív udělali tři podobné »apartmány« v přírodě, třeba na vinici anebo v malebném svahu nad vsí. „Ale to byla moc velké idylka. Tohle je vyloženě antiidylický hotel,“ objasňují nevábnost prostředí, kde si dost možná hosté budou stěžovat na noční hluk a smrad z výfuků tankujících a projíždějících aut.



Přečtěte si
Mirka Nová
29. 5. 2023 • 22:17

Každý rok si na dovolenou jedu pořádně odpočinout a vždycky jsem byla velmi náročná na hotelový textil, ale tentokrát jsem příjemně překvapená. Postele byly vybavené luxusními matracemi, které mi zajistily dokonalý spánek. A nejen to, přikrývky byly tak měkké, že se mi ani nechtělo vstávat z postele. Konečně jsem tedy našla hotel, který se snaží hosty hýčkat a vytváří tak příjemné prostředí, které zajišťuje hotelový textil z http­s://ww­w.ca­retra­de.cz­/hote­lovy-textil-a-frote/.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.