Móda a Společnost

6 důvodů, proč nosit sportovní podprsenku

S běžnou podprsenkou nebývá sportování zrovna pohodlné. Jenomže, kromě toho, že je to nepohodlné, je to i nezdravé. Běžná podprsenka při sportování poškozuje vazy a pojiva ňader, což má neblahé následky na jejich vzhled a může vám to způsobit i další nemalé obtíže. A proto byste při jakémkoliv sportu neměly zapomínat na sportovní podprsenku, která vašemu poprsí poskytne pořádnou oporu a také vás ochrání před bolestmi zad, krční páteře i migrénou.

Důvody, proč je dobré nosit sportovní podprsenku

Důvodů, proč je dobré nosit sportovní podprsenku je celá řada.

  1. Sportovní podprsenka vás ochrání před bolestí ňader a nepříjemným pícháním, které udávají ženy nosící klasickou podprsenku.
  2. Při sportování v běžné podprsence dochází ke tření až dření, díky čemuž pak na těle vznikají různé otlaky a oděrky.
  3. Výrazný pohyb poprsí může omezovat v pohybu (ruší, rozptyluje a překáží).
  4. Pohyb prsou je spojený s nepříjemnými pohledy okolí.
  5. Nepříjemný pocit spojený s dojmem, že při prudším pohybu vám prsa vyskočí z podprsenky, dost významně omezuje v pohybu. Je to obzvláště nepříjemné ženám s většími prsy, které se pak běhání a skákání raději vyhýbají.
  6. Vlivem intenzivního pohybu dochází k poškození vaziva i pojiva ňader, což má za následek výrazný pokles poprsí. To je spojeno se vznikem strií. Této skutečnosti však sportovní podprsenka dokáže zabránit.

Jaké známe sportovní podprsenky?

Známe dva základní druhy sportovních podprsenek. Buď jde o podprsenku kompresní, nebo nekompresní. Kompresní podprsenky fungují na základě toho, že prsa přitlačí k sobě a k hrudníku. Jsou bez kostic a košíčků. Jsou vhodnější pro malé až středně velké poprsí a pro nízko nárazové sporty, k nimž patří kupříkladu jóga. Nekompresní sportovní podprsenky se podobají více klasickým podprsenkám. Mají již tvarované košíčky, a proto jsou určeny spíše většímu až velkému poprsí a vysoce nárazovým sportům (k nimž patří například skákání na trampolíně, běhání, aerobic nebo třeba jízda na koni).

Jak si vybrat tu správnou sportovní podprsenku

Sportovní podprsenku si vybírejte podle toho, k čemu ji budete používat. U většiny takovýchto podprsenek je uvedeno, k jaké zátěži jsou určeny. Vedle toho je také nezbytné, abyste podprsenku vybíraly i podle toho, jak velké máte poprsí. Větší poprsí zvyšuje míru zátěže, což je zapotřebí při výběru zohlednit.

Kvalitní sportovní podprsenka je vyrobena z funkčních materiálů, které zajistí rychlý odvod potu od těla, rychlé schnutí a nechybí jí ani antibakteriální úprava. Látka podprsenky by však měla být také pevná a málo elastická. Nesmí jí chybět kvalitní zpracování, pevné švy a plochá široká ramínka. Dbejte na výběr správné velikosti. K těm nejkvalitnějším sportovním podprsenkám u nás patří ty od Panache, Anita, Guess a Calvin Klein. Všechny sportovní podprsenky těchto značek si můžete zakoupit v internetovém obchodě Luxusnipradlo.cz, kde vám pomohou i s výběrem.

Martina

Naše nejnovější, ale nejsnaživější redaktorka a zároveň editorka, která odlehčuje celé naší redakci!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..