reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Blizzard chce koupit studio Proletariat pro urychlení vývoje World of Warcraftu

5.7.2022, Radan Tuhý, aktualita
Blizzard chce koupit studio Proletariat pro urychlení vývoje World of Warcraftu
Vedení Blizzardu se zřejmě potýká s nedostatkem vývojářů, což s ohledem na relativně velké plány nejen pro letošní, ale i příští rok může být problematické. Řešení částečně vidí v akvizici studia Proletariat, tvůrce hry Spellbreak.
Přípravy nového datadisku pro World of Warcraft by měly být v plném proudu, k tomu tu máme Overwatch 2, Diablo Immortal nebo mobilní hru Warcraft Arclight Rumble. Zároveň by měl probíhat vývoj hry Diablo IV. Nedostatek lidí může tedy nejenom posunovat ohlášené termíny, ale mít i vliv na kvalitu, což může být i jednou z možných příčin odlivu platících hráčů.
 
 
Akvizicí studia Proletariat by tedy Blizzard mohl získat celý tým vývojařů, který by se dle aktuálně dostupných informací měl zapojit do příprav nového datadisku World of Warcraft: Dragonflight. Tato zpráva se navíc objevila den poté, co bylo ohlášeno ukončení vývoje hry Spellbreak. Z pohledu čísel nešlo o nějak výrazně úspěšný titul, na platformě Steam byl průměrný počet hráčů 166 v posledním měsíci.
 
Akvizice Proletariatu by tedy posílila tým vývojářů přibližně o něco přes 100 lidí, objevují se navíc i plány o dalším rozšiřování týmu, jelikož studio už údajně s Blizzardem nějakou dobu spolupracuje.
 
K reálné akvizici zatím ještě nedošlo, nicméně málo komu zřejmě unikla poměrně zajímavá ironie, že se Activision Blizzard, který již dlouhou dobu čelí sérii obvinění a skandálů v oblasti zaměstnanecké a pracovní kultury, rozhodne koupit vývojářské studio, které se jmenuje zrovna Proletariat.

Zdroj: Engadget
reklama