globalmoto_duben_nolan




Přestavěné Hondy na festivalu Wheels & Waves: Rebel na 10 způsobů

Po covidovém intermezzu se opět vrací ikonický motocyklovo-surfařský fesťák ve francouzském přímořském letovisku Biarritz a s ním i zájem motocyklových výrobců. Honda zde už v uplynulých letech ráda prezentovala přestavby svých modelů a letošní ročník není výjimkou. Tentokráte je to o pětistovkách a jedenáctistovkách Rebel. Která se vám líbí nejvíce?

Desítka Rebelů, vystavených v Biarritzu, pochází od stavitelů ze Španělska, Portugalska, Itálie, Francie a Velké Británie a je to desítka soutěžní. O co přesně se hraje, to Honda neprozradila, nicméně každý stroj sbírá hlasy veřejnosti a na konci srpna bude vyhlášen ten, který publikum oslovil nejvíce. A to nejen to, které dorazilo na Wheels & Waves do Francie, nýbrž i internetové. Na webové stránce www.hondacustoms.com můžete palci nahoru nebo dolů ohodnotit každý motocykl a zapojit se tak do celosvětového hlasování. Anebo taky můžete hlasovat tady u nás, ať vidíme, co se líbí u nás!

1. Motoveiga

Tvůrce: Motoveiga, Braga, Portugalsko
Portugalský prodejce Motoveiga se u pětistovky Rebel nechal inspirovat krásou španělské zbroje ze 16. století a florentskými liliemi. Ručně malovaná není jenom nádrž, ale i rámeček světlometu a kryt spojky. Z drobností doplňme ještě kožené prošívané sedlo a výfuk Vance & Hines.

2. Lucy

Tvůrce: Honda Garonda, Portugalsko
Lucy symbolizuje portugalské slunce a je výtvorem portugalského dealera Honda Garonda. Jedinečné zlatobílé barevné provedení s ručně vyrobeným logem Rebel na nádrži podtrhují pneumatiky s bílými bočnicemi na zlatých kolech. Inspiraci pro úpravu jedenáctistovky brali tvůrci v klasickém modelu CB175 z konce šedesátých a začátku sedmdesátých let, na motorce najdete ještě jiné zadní tlumiče, mřížku chladiče a opět výfuk Vance & Hines.

 

3. 5Four Honda Rebel Street

Tvůrce: Guy Willison, 5four Motorcycles, Velká Británie
Po zkušenostech s úpravami modelů CB1100RS a CB1000R se britský úpravce motocyklů Guy Willison zaměřil na pětistovku Rebel. Ale tady byste bobber nehledali! Guyův motocykl je inspirovaný lehkými městskými silničními „flat track“ stroji a najdete na něm řadu ručně vyrobených zajímavých detailů, mezi něž patří rukojeti z brazilského tvrdého dřeva nebo přední číselná tabulka z nerezového plechu, doplněná o LED světlomety. Nápadný lak v kombinaci slonovinové a červené barvy od společnosti se na slunci třpytí.

4. Mannboard

Tvůrce: MAAN, Motocicli Audaci, Sardinie
Sardinská customizérská společnost Motocicli Audaci se vrhla do přestavby pětistovkového Rebelu s velkou vervou a výsledkem je asi nejvýraznější motocykl, inspirovaný závodními stroji kategorie Sand Racer ze 30. let minulého století. Zásadní změnou je kompletně přepracované zavěšení předního kola se springerovkou, přehlédnout se nedají ani 19palcová kola s drátěným výpletem, vysoký nerezový výfukový systém zakončený tlumičem SC-Project, širokánská řídítka nebo úplně jiná záď. Nechybí samozřejmě krásný lak.

 

5. Akaimoto

Tvůrce: Akaimoto, Barcelona, Španělsko
Barcelonský dealer Akaimoto už má za sebou přestavby modelů CB1000R a CB650R a nyní na novou úroveň posunul vzhled jedenáctkového Rebelu. A opět byste v tom bobber s dvouválcem z Africa Twinky nehledali, protože na první pohled jde o café racer. Sklopená clip-on řídítka, sportovní kapotáž vzadu, to jsou jasné znaky. Nepříliš ladně vypadá zvednutí nádrže a jízdní pozice bude kvůli originálním stupačkám asi dosti zajímavá, nicméně zajímavost nelze tomuto výtvoru upřít. Z výfuku by asi zákonodárci dostali infarkt...

6. Mikuniguro

Tvůrce: Ikono Motorbike, Madrid, Španělsko
Stroj Mikuniguro, navržený a vyrobený ve spolupráci s výtvarnými studii Nomade Cycle a Dave Design (lakují helmy Márquezovi a Espargarovi), je pojmenován po koni generála samuraje Hondy Tadakacu, který podle legendy nebyl v bitvě nikdy zraněn. Pěkná decentní pětistovka v sobě kombinuje styly brat a bobber, má upravené přední a zadní odpružení, vyšší řídítka, pěknou prdelku, pořádné retro pneumatiky a opět výfuk Vance & Hines.

 

7. Mallorca Motos

Tvůrce: Mallorca Motos, Mallorca, Španělsko
Vzhled jedenáctkového Rebelu od Mallorca Motos se nedá s ničím zaměnit. Přitom je to vlastně hrozně jednoduchá stavba, či spíše očesávárna. Ale i to jde udělat dobře. Zelená metalíza s matnými černými a bílými detaily zvýrazňuje úhly a rysy celého motocyklu, kde je nejvýraznějším prvkem vysoko mířící výfuk původně z CB300R. Celek je opravdu minimalistický, zadek úplně chybí a na obráceně sklopených řídítkách najdete pouze maličké blinkry a jediné zrcátko.

8. The Sport

Tvůrce: FCR Original, Chauvigny, Francie
Že jste tuhle motorku už někde viděli? Jasně, tuhle a tu další přestavbu od FCR Original jsme vám ukázali už před rokem, vznikly totiž pro loňský ročník Wheels & Waves, který byl na poslední chvíli zrušen. Takže by bylo nefér, je z letošní soutěže vyhodit. Pojmenované jsou naprosto jednoduše a trefně, The Sport má vzadu 17" ráfek se 190mm gumou, kratičké blatníčky, vyztuženou kyvku a kratičký výfuk.

9. The Bobber

Tvůrce: FCR Original, Chauvigny, Francie
I tady je to jméno naprosto trefné, další hodně čistá a na první pohled nenápadná prácička, která však dělá ve výsledku velký dojem. Blatníčky jsou opět kratičké a kola pozměněná, ovšem tady obě a hned vyplétaná, kterým dělají společnost retro Firestony, které samozřejmě mají velký designotvorný dopad. Všechno je tady minimalistické, keramikou potažený výfuk byste skoro přehlédli a maličké LED blinkříky musíte vyloženě hledat.

10. Honda CMX Rebel Waves

Tvůrce: FCR Original, Chauvigny, Francie
Do třetice FCR Original a motorka, která vznikla pro tento ročník Wheels & Waves, což dokládají i nápisy na bocích. Je to menší pětistovka, ovšem postavená v podobném duchu jako loňské jedenáctistovky, byť s takovým kalifornským šmrncem. Malý Rebel o dost dílů přišel, třeba zadní blatník je tady nahrazen skateboardem, a dost jich bylo vyměněno nebo pozměněno, jmenujme třeba kryt nádrže, řídítka, zadní tlumiče nebo výfukovou koncovku. I z malého pětikila za 160 tisíc může být zajímavá stavba!

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Vyberte nejlepší přestavěnou Hondu Rebel

  1. Hlasováno: 16x
  2. Hlasováno: 18x
  3. Hlasováno: 36x
  4. Hlasováno: 36x
  5. Hlasováno: 13x
  6. Hlasováno: 14x
  7. Hlasováno: 7x
  8. Hlasováno: 25x
  9. Hlasováno: 24x
  10. Hlasováno: 6x

Hlasování

Dotazník se zobrazí pouze přihlášeným uživatelům. Nejste bohužel přihlášení, tuto akci můžete provést v pravém horním rohu nebo se nově registrovat.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist