5. července 2022 • 10:47

Česká hvězda do Chelsea: Stáli o mě ještě ve Slavii, kruh se uzavírá

Autor: ČTK, vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistka Kateřina Svitková přestoupila z West Hamu do jiného londýnského týmu Chelsea. Reprezentační záložnice uzavřela s „Blues“ tříletou smlouvu. Zatímco s West Hamem skončila v posledním ročníku ligy šestá, nyní se stěhuje k šampionkám. 



„S klubem jsem v kontaktu prakticky poslední 4 roky. Poprvé přišla nabídka na přestup ještě za působení ve Slavii, nicméně v polovině sezony se mi ve skvěle rozjetém ročníku odcházet jednoduše nechtělo, v létě mě pak neuvolnila Slavia. Vyšel až transfer do West Hamu, nyní se tedy do jisté míry uzavírá několikaletý kruh,“ okomentovala Kateřina Svitková svůj přesun po Londýně. 

V Chelsea podepsala česká reprezentatnka smlouvu na tři roky. Předchozí sezonu strávila ve West Hamu, který v ženské Super League skončil šestý s méně než polovinou bodů, než získala vítězná Chelsea.

Londýnský celek třikrát po sobě vyhrál anglickou ligu, minulý rok došel i do finále Ligy mistryň. Právě na tuto soutěž se Svitková těší nejvíce ze všeho. „Chelsea má obrovskou ambici celou soutěž vyhrát. Těším se na kvalitu v každém tréninku i na skvělou atmosféru. Ženský tým už dokázal vyprodat Stamford Bridge, na druhou stranu kompletnímu přesunu na hlavní stadion z Kingsmeadow se vedení týmu brání. Současný stadion totiž sice pojme jen čtyři tisíce fanoušků, ti ale vytváří fantastickou a bouřlivou kulisu,“ prohlásila čtyřnásobná nejlepší česká fotbalistka roku.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud