Plzeň: Speciální skupina kontrolovala lokalitu boleveckých rybníků a rozdávala letáky

05.07.2022 11:47 | Tisková zpráva

Informovat návštěvníky rekreačních oblastí v Plzni, co je na daném území povoleno a co se naopak nesmí, bylo jedním z cílů víkendové preventivní akce kolem boleveckých rybníků.

Plzeň: Speciální skupina kontrolovala lokalitu boleveckých rybníků a rozdávala letáky
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Zúčastnili se jí zástupci Magistrátu města Plzně, Správy veřejného statku města Plzně, městské policie, Policie České republiky včetně psovoda, zástupci Městského obvodu Plzeň 1 a hasiči. Speciální skupina kontrolovala situaci, upozorňovala návštěvníky na nevhodné chování a její členové rozdávali letáky, na nichž je pomocí piktogramů neboli jednoduchých obrázků a textu v češtině i třech jazykových mutacích názorně popsáno, čeho se mají lidé vyvarovat.

Akci město spustilo kvůli rostoucímu nepořádku, vandalismu a páchání přestupků včetně například pytláctví, jež se v rekreačních oblastech množí. I proto radnice plánuje intenzivnější dohled nad vybranými lokalitami. Akce měla preventivní charakter a osvětová kampaň bude pokračovat.

Jen za loňský rok činí škody na městském majetku kolem milionu korun. Kromě ničení mobiliáře včetně podpálených altánů či poškozených cvičebních strojů se nyní množí i případy nelegálního rozdělávání ohňů. Město proto informuje návštěvníky a současně je žádá i o pomoc. V případě, že budou svědky vandalismu či jiného zakázaného chování, aby neprodleně volali městskou policii nebo Policii České republiky. Do vybraných lokalit v nejbližších dnech pracovníci Správy veřejného statku města Plzně, jež se o lokality i mobiliář stará, umístí viditelné informativní letáky.

Anketa

Co vy a letní dovolená?

hlasovalo: 6142 lidí

Co je v rekreačních oblastech města Plzně zakázáno?

  • Rozdělávat oheň mimo k tomu určená místa
  • Odhazovat odpadky mimo odpadkové koše/pytle
  • Poškozovat dřeviny
  • Trhat chráněné rostliny
  • Chytat ryby
  • Sbírat škeble
  • Parkovat v lese a na zeleni

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…