Věřím, že bude mít Hovorka sílu, aby to ještě jednou zkusil a vrátil se, říká jeho dobrý kamarád z Edenu

Věřím, že bude mít Hovorka sílu, aby to ještě jednou zkusil a vrátil se, říká jeho dobrý kamarád z Edenu

Jedním z největších smolařů českého fotbalu za poslední roky je osmadvacetiletý střední obránce Slavie David Hovorka, jemuž neustále brzdí kariéry dlouhé pauzy kvůli operovaným kolenům.

Kvůli tomu pochopitelně absentuje v rakouském Aigenu. Velké pochopení pro něj má jeho o tři roky mladší spoluhráč z Edenu Lukáš Provod, jenž chyběl sešívanému "S" také celou řadu měsíců...

"S Davidem jsem mluvil. Musím říct, že to je hodně smutné. Vím, co tomu David obětoval, byli jsme spolu často, hodně jsme spolu trénovali. Je to až neuvěřitelné, jakou on má smůlu," uvedl na webu slavia.cz bývalý záložník Českých Budějovic či Baníku Sokolov, jehož konto zdobí k tomuto datu dva domácí tituly.

Sedminásobný reprezentant Česka k němu chová z lidské stránky obří respekt. "Na druhou stranu je to jeden z mentálně nejsilnějších lidí, které jsem v životě poznal. Aby se mu to stalo tolikrát za sebou a on se z toho chtěl znovu dostat… Věřím, že bude mít sílu, aby to ještě jednou zkusil a vrátil se," přidal na oficiálních stránkách svého zaměstnavatele rodák z Plzně.

"Můžu mu jen popřát a držet mu palce, aby měl sílu makat jako doteď a zase to zvládnul jako předtím. Klobouk dolů před ním. Je to smutné, ale víme s Davidem, že jsou i horší věci," uzavřel na slavia.cz svěřenec Jindřicha Trpišovského.

Ve čtvrté anglické lize považují liverpoolského Jaroše za výjimečný brankářský talent...

Zdroj: slavia.cz