Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jiřina Bohdalová: Neumím nosit cizí věci

5. července 2022 | 12:00

K Mezinárodnímu filmovému festivalu v Karlových Varech neodmyslitelně patří slavné hvězdy, honosné večerní šaty, drahé šperky a poslední roky i oblíbená talk show Libora Boučka v IQOS lounge. Letos se do křesla pro hosty posadila populární herečka Jiřina Bohdalová, která prozradila, odkud má šaty a se zpěvačkou Darou Rolins zavzpomínala na první setkání.

Prvním hostem, kterého Libor přivítal, byla herečka Jiřina Bohdalová, jejíž vystoupení bylo fenomenální a bouřlivé ovace od přihlížejících se nesly celým prostorem. Herečku do Varů doprovodili vnuci a pokaždé, když se objevila na veřejnosti, přiznala, že ji lidé vítají velmi vřele. „Je skvělé vidět, jak na vás lidé mávají, to mám ráda. Cítím, že mě lidé mají rádi a to mi dělá dobře. Doslova se v tom koupu,“ uvedla Bohdalová. 

Kromě několika dalších vtipných glos, zavzpomínala legenda českého filmu i na spolupráci s Jiřím Hubačem, který prý scénáře psal rukou na papír. Herečka také přiznala, že garderobu do Varů má pouze svoji. „Já si nic nepůjčuji, neumím nosit cizí věci. Proto jsem si nechala ušít to, co mám na sobě.“

Vzpomínky na Karla Gotta

Dalším hostem byla zpěvačka Dara Rolins, která přiznala, že se s Jiřinou potkala před lety díky Karlu Gottovi a společně zavzpomínaly na tento jedinečný okamžik. Sama Dara přiznala, že na festivalu nebyla snad více než osm let. „Jsem tu trochu jako mimozemšťan, ale nesmírně si to tu užívám. Potkávám tu spoustu kamarádů,“ uvedla. Na otázku, jaké filmy má ráda, přiznala Liborovi, že mezi její oblíbence patří dokumenty, filmy podle skutečné události a akční filmy. Letos zpěvačka oslaví významné jubileum stejně jako její partner Pavel Nedvěd. „Nestydím se za to, budou to padesátiny a chceme je oslavit ve velkém stylu. Zatím ale neprozradím, jak,“ dodala Dara.

Třetím hostem byl výkonný ředitel festivalu Kryštofa Mucha, který si pochvaloval letošní atmosféru. Přiznal i různorodé reakce na úvodní film Superhrdinové, s nimiž je ale spokojený. Jak ale uvedl, s městem Karlovy Vary má i další plány. „Chceme město oživovat i během roku. Udělali jsme společná projekt s Českou filharmonií, takže máme ambice během listopadu představit divákům vybraný film a pozvat ja na koncert České filharmonie v Císařských lázních, kde vznikne úžasný koncertní sál. A samozřejmě spoustu dalších projektů."

Co se stane ve Varech...

Posledním hostem byla generální ředitelka a členka představenstva společnosti Philip Morris Andrea Gontkovičová. I ta si pochvalovala letošní ročník filmového festivalu. „Je vidět, že jsou letos lidé uvolněnější, máme pěkné počasí. Jsem také ráda, že se nám daří na cestě za budoucností bez kouře.“

Se svými kolegy letos představila v rámci MFF KV několik aktivit. Jednou z nich je také instalace Maxima Velčovského s názvem „Tady se to může stát“ umístěné vedle laboratoře Svět bez kouře ve Dvořákových sadech. Jedná se o objekt vystupující ze země jako trojrozměrný abstraktní nápis, který nepřikazuje, ale jen oznamuje něco, co se může stát brzy a třeba právě tady. Ve vztahu k cigaretám vyzývá kuřáky k tomu, aby je odložili jednou pro vždy nebo alespoň udělali změnu a přešli na bezdýmnou alternativu.

V rámci toho motta se nesla i talk show Libora Boučka, který vyzval své hosty, aby i oni popsali, co se zde ve Varech může stát. „Může se tu stát něco úplně obyčejného, že se tu všichni potkáme a užijeme si to tu, ale může se stát, že něco velmi speciálního, že tu potkáme novou lásku, ale třeba i své staré lásky,“ doplnila za všechny Andrea Gontkovičová.

Autor: REDAKCE