Úvod > Kalendář akcí > Výstavy > Výstava denivek v Mravíně
Výstavy

Výstava denivek v Mravíně

Tato akce již proběhla a není tedy aktuální. Prohlédněte si aktuální akce v okolí této již neaktuální akce, prozkoumejte aktuální akce v regionu Pardubický kraj nebo navštivte Výstavy v celé ČR.
13. ročník výstavy denivek v Mravíně je věnován květině, která okouzlila tisíce Čechů a stala se jednou z nejpěstovanějších trvalek na světě.
K vidění bude 950 odrůd denivek různých barev a tvarů z nichž řada bude k prodeji spolu s letními trvalkami předních českých pěstitelů. V místě je možné zdarma zaparkovat, případně výlet spojit s návštěvou vyhlídky "Na Hradisku". 

Velikonoční koncert

Velikonoční koncert vokálně-instrumentálního souboru VOX HUMANA. Soubor spojuje amatéry i profesionály, kteří mají rádi duchovní hudbu (obzvláště z období baroka a renesance). Zazní velikonoční program sestavený z děl převážně německých barokních mistrů, jako Schütz, Praetorius, Bach, Buxtehude.
Luže, Pardubický kraj

Mirek Kemel trio – Čečetkův statek

Autor kreslených vtipů Mirek Kemel zpívá své autorské písně a u nás vystoupí za doprovodu kapely, kterou tvoří Vlastimil Konopiský – elektrická a akustická kytara a Tomáš Görtler – akordeon. Koncert uvede duo Pavla Boučková & František Vomáčka svitavská písničkářka a básnířka a kytarista.
Vysoké Mýto, Pardubický kraj

Běh vítězství

Běh vítězství se konal už v letech 1961 až 1992 a v roce 2019, při příležitosti oslav 100 let rosického sportu, se tradice obnovila. Akce je určena pro všechny věkové kategorie.
Rosice, Pardubický kraj

Rozum a Štěstí

Premiéra loutkové pohádky na motivy Jana Wericha.
Vysoké Mýto, Pardubický kraj

Pardubické hudební jaro 2024

V koncertních sálech, divadlech, památkových objektech, i méně tradičních prostorách v Pardubicích a dalších místech Pardubického kraje se uskuteční 46. ročník Pardubického hudebního jara.
Vysoké Mýto, Pardubický kraj

Řidičský kemp – Young Drivers Summer Camp 2024

Týden zábavy a řidičských výzev pro mladé řidiče od 14 let. Nemusíte mít žádné auto ani řidičské oprávnění.
Vysoké Mýto, Pardubický kraj

Řidičský kemp – Young Drivers Summer Camp 2024

Týden zábavy a řidičských výzev pro mladé řidiče od 14 let. Nemusíte mít žádné auto ani řidičské oprávnění.
Vysoké Mýto, Pardubický kraj

Street food a minipivovary ve Skutči

To nejlepší ze světového street foodu a minipivovarů  ochutnáte v sobotu 22. června ve Skutči.
Skuteč, Pardubický kraj

Za tragickým osudem rodu Vršovců

Pěší výlet Českomoravským pomezím vás krásnou přírodou zavede až do hluboké minulosti. Výlet vás z královského věnného města Vysoké Mýto zavede na Vraclav s komplexem tvořeným barokním kostelem, poustevnou či zbytky hradiště připomínajícího vyvraždění rodu Vršovců v roce 1108.
Vraclav, Pardubický kraj

Barokní areál Vraclav

Expozice barokních plastik pocházejících z poutní cesty vedoucí od východočeského města Králíky ke klášteru v Hedči. Vraclav leží 6 km severozápadně od Vysokého Mýta.
Vraclav, Pardubický kraj

Vysokomýtskou kotlinou na kole

Cyklovýlet v okolí historického města Vysoké Mýto vás zavede do přírody i na některá z turisticky atraktivních míst Českomoravského pomezí.
Vraclav, Pardubický kraj

Zámek Chroustovice

Rokokový zámek Chroustovice slouží v současné době Odbornému učilišti. I přesto je zámek přístupný, je zde možné uspořádat společenskou akci s rautem nebo si pronajmout tenisové kurty.
Chroustovice, Pardubický kraj

Stánina vyhlídka ve Vysokém Mýtě

Malá vyhlídka stojí na okraji lesa nad Vanicemi jako vzpomínka na kamarádku Stáňu Jetmarovou, jako místo setkávání.
Vysoké Mýto, Pardubický kraj

Židovský hřbitov Luže

Židovský hřbitov v Luži byl založen údajně v polovině 17. století asi 1300 m severovýchodně od náměstí, daleko od nejbližších domů.
Luže, Pardubický kraj

Soukromé muzeum dráhy v Radimi u Luže

Soukromé muzeum železnice si vybudoval dnes už důchodce Eda Kapitola (64), kontrolor dopravy z OŘ Hradec Králové. Jako jeden z mála zachraňoval v době divokého rušení a slučování stanic, co se dalo.
Luže, Pardubický kraj

Zřícenina hradu Košumberk

Nechte se přenést do 14. století, kdy české království spravoval Karel IV. Můžete zde porovnat životní podmínky a potřeby obyvatel ve středověku s dnešní přetechnizovanou dobou. Pohled na zřícené zdi vybízí k otázkám. Jak se jim tu bydlelo? Byli zde šťastní? Nebyla jim zima?
Luže, Pardubický kraj

Ubytování a restaurace v okolí

Hostinec pod Linduší

V městečku Luže naleznete hostinec pod Linduší, který se nachází v prostoru pivovaru Košumberk. Pivovar byl znárodněn po druhé světové válce, následně byl v 90. letech vrácen a postupně rekonstruován.
Luže, Pardubický kraj

Penzion a mlýn Jangelec ve Vysokém Mýtě

Penzion a mlýn Jangelec má velmi dlouhou a zajímavou historii. Nachází se na okraji Vysokého Mýta, na břehu řeky Loučné. Roku 1899 se zde v mlynářské rodině Alberta a Anny Poplerových narodil syn Rudolf, který se později proslavil jako vynikající žokej. Jeho jméno nese ulice, kde se penzion nachází.
Vysoké Mýto, Pardubický kraj

Sodomkův statek Czap

Rodinný statek s ubytováním, hospodou a kavárnou. Půdu, kterou obděláváme, nám zachovaly nesčetné generace zemědělských hospodářů.
Skuteč, Pardubický kraj

Hradní spižírna na Rychmburku

Naleznete zde anglické jídlo, kvalitní kávu Nebe Sky a hlavně naší domácí kopečkovou zmrzlinu vyrobenou pouze ze smetany a kvalitních surovin. K tomu všemu i námi vyrobené domácí dezerty.
Předhradí, Pardubický kraj

Chata Polanka

Polanka nabízí ubytování v 8 pokojích a restaurační služby. Nachází se v krásné přírodě uprostřed Toulovcových maštalí, které jsou chráněnou přírodní oblastí.
Nové Hrady, Pardubický kraj

Epifany patisserie

Jana Novotná jen potřebovala místo, kde by mohla péct své nekompromisní dorty na zakázku. A koupila stánek v Zaječicích na Chrudimsku, v němž se dříve točila zmrzlina. A tak ji začala dělat taky.
Zaječice, Pardubický kraj

Kavárna Nedělka v Chocni

V Schejbalově vile v Chocni se nachází kavárna Nedělka. Každou neděli nabízí výběrovou kávu a chutné zákusky.
Choceň, Pardubický kraj

Zámecká restaurace a kavárna v Nových Hradech

Ve správní budově přímo na nádvoří zámku Nové Hrady se nachází restaurace s rychlým občerstvením s kapacitou 60 míst uvnitř a příjemným venkovním posezením s kapacitou 20 míst. Naproti restauraci najdete na nádvoří kavárnu též s venkovním posezením, výbornou kávou, domácími zákusky a zmrzlinou.
Nové Hrady, Pardubický kraj