Opora česká reprezentace jde z West Hamu do Chelsea. Žiju svůj sen, řekla Svitková

Sport ČTK Sport, ČTK
5. 7. 2022 12:44
Fotbalistka Kateřina Svitková přestoupila z West Hamu do jiného londýnského klubu Chelsea. Šestadvacetiletá reprezentační záložnice uzavřela s "Blues" tříletou smlouvu. Chelsea o tom informovala na svém webu.

"Žiju svůj sen. Celý život jsem chtěla za Chelsea hrát, už od dětství jsem klubu fandila. Mám velkou radost z této příležitosti," uvedla Svitková.

"Chelsea je obrovský klub s úžasnou historií jak v mužském, tak i ženském týmu. Chci vyhrát všechno a vím, že s Chelsea je to možné," doplnila.

Zájem klubu o Svitkovou byl dlouhodobý. "S klubem jsem v kontaktu prakticky poslední čtyři roky," řekla pro agenturu Sport Invest, která ji zastupuje.

"Poprvé přišla nabídka na přestup ještě za působení ve Slavii, nicméně v polovině sezony se mi ve skvěle rozjetém ročníku odcházet jednoduše nechtělo, v létě mě pak neuvolnila Slavia. Vyšel až transfer do West Hamu, nyní se tedy do jisté míry uzavírá několikaletý kruh," vylíčila.

Londýnský celek třikrát po sobě vyhrál anglickou ligu, minulý rok došel i do finále Ligy mistryň. Právě na tuto soutěž se Svitková těší ze všeho nejvíc.

"Chelsea má obrovskou ambici celou soutěž vyhrát. Těším se na kvalitu v každém tréninku i na skvělou atmosféru," prohlásila čtyřnásobná nejlepší česká fotbalistka roku.

"Ženský tým už dokázal vyprodat Stamford Bridge, na druhou stranu kompletnímu přesunu na hlavní stadion z Kingsmeadow se vedení týmu brání. Současný stadion totiž sice pojme jen čtyři tisíce fanoušků, ti ale vytváří fantastickou a bouřlivou kulisu," dodala Svitková.

 

Právě se děje

Další zprávy