bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sharks mají šéfa! Grier rozšíří rodinný klan

5. července 2022, 13:36

David Zlomek

Turbulentní období v San Jose bude řídit Mike Grier. Sharks se mu rozhodli svěřit pozici generálního manažera. Oficiálně by mělo být vše uvedeno až dnes, nicméně novináři napříč Spojenými státy se shodují, že je to hotová věc.

Trvalo to dva měsíce. Tolik doby uplynulo od momentu, kdy se vedení Sharks vyjádřilo, že započíná hledání nového šéfa týmu. Žraloky vedl Mike Will, jenž v listopadu minulého roku nahradil Douga Wilsona. Důvodem jeho odchodu byly zdravotní komplikace, svou židli opustil po devatenácti letech.

Závod o prestižní pozici nakonec vyhrál Mike Grier, stává se tak prvním Afroameričanem na takové pozici v NHL. Porazil konkurenty Raye Whitneyho či Scotta Mellanbyho.

Za sebou má vskutku pestrou kariéru. V NHL odehrál čtrnáct sezon, přes Edmonton a Washington se dostal až do San Jose, kde strávil tři sezony. Hráčskou kariéru ukončil v Buffalu.

Chvíli si dal pohov a následně skočil do hokejového zákulisí naplno. Čtyři roky jako skaut v Chicagu, následně byl dvě sezony asistentem trenéra v New Jersey a před letošní sezonou si ho jako poradce vybrali Rangers.

Nyní obsadí jednu z nejdůležitějších pozic v hokeji. Nutno dodat, že předpoklady k tomu má. Jeho tatínek dělal na vysokých pozicích ve fotbalové NFL, jeho brácha je od roku 2016 generálním manažerem Miami Dolphins ze stejné ligy.

Nejméně zkušeného z rodinného klanu čeká vskutku křest ohněm. Musí najít vhodného trenéra, zvládnout draft a zvládnout nástrahy končících smluv a trhu s volnými hráči.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.