Celebrity

5. července 2022 14:00

David Laštovka

Petra Janů o školních letech: V prváku jsem propadala, zajímali mě jen kluci a zpěv

Nestárnoucí zpěvačka Petra Janů, která letos v listopadu oslaví 70. narozeniny, na studentská léta vzpomíná se smíšenými pocity. Obvykle si známky vylepšovala až na poslední chvíli a domů nosívala i třídní důtky.

K premiantům ve škole zpěvačka Petra Janů nikdy nepatřila. „Do deváté třídy jsem měla jedničky a dvojky, ale určitě jsem nepatřila ke šprtům. Když ale hrozil požár, naučila jsem se to a měla jsem dobré výsledky. Byla jsem ten tvor, který přišel ze školy, dal tašku do kouta a mazal ven. Na vesnici, kde jsem vyrůstala část dětství, jsem měla jiné starosti než nějakou školu,“ prozradila webu Prima Ženy.

Jakými problémy si občas Petra Janů prochází kvůli svému jménu?

Nejhoršími předměty pro ni byly matematika, fyzika a chemie. „To byly moji nepřátelé. Musela jsem to nadrtit mechanicky,“ přiznala zpěvačka. Občas za své chování schytávala i poznámky. „Tu a tam byla třídní důtka. K ředitelské se to ale nikdy nedostalo,“ prozradila Petra Janů, která už jako malá zpívala v dětském sboru, na což vzpomíná velmi ráda. „Díky tomu jsem se někdy ulila z písemek, protože jsme jezdili zpívat různým partnerským továrnám. Dostali jsme dortíček, párek, limonádu a ještě jsme se ulili ze školy. To bylo pro nás tehdy super,“ sdělila s úsměvem.

Ideální dovolená? Moře a Čechy

Po základní škole nastoupila na průmyslovou střední školu, kde hned v prvním ročníku propadla ze čtyř předmětů. Proto přestoupila na ekonomku. „Začali mě zajímat kluci a chtěla jsem zpívat. To byl důvod, proč se mi zhoršil prospěch. Chtěla jsem dělat uměleckou větev průmyslovky, ale dostala jsem se na technickou. Máma mi řekla, ať jsem rok na technické, že pak přestoupím na uměleckou. Jenže se potom zjistilo, že to nejde,“ pokrčila rameny Petra Janů, která nyní po dvou letech zamířila na letní dovolenou.

„Ráda trávím volné dny po Čechách, ale i u moře. Mám to tak půl na půl,“ přiblížila zpěvačka. Letošní rok je pro ni výjimečný. Nejenže slaví 50 let na scéně, ale v listopadu jí bude sedmdesát. U těchto příležitostí chystá 19. října velký koncert v pražské Lucerně.

Sdílejte článek
Štítky dovolená škola narozeniny koncert studium zpěvačka prázdniny Petra Janů

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.