5. července 2022 • 13:53

Potočného restart: setkání s Weberem po letech, Dynamo radil kamarád

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

S fotbalem prošel skoro celou zemi, moc ligových klubů mu ve sbírce nechybí. Teď se záložník Roman Potočný rozkoukává v Českých Budějovicích, kterým po dlouhé a úspěšné éře Davida Horejše nově velí trenér Jozef Weber. „Zatím je v Dynamu všechno fajn,“ říká obvyklý křídelník Potočný, jehož si Weber už proklepnul na nezvyklé pozici.



Chcete vzít na krátký výlet po Česku? Tak prosím: Roudnice nad Labem, Sparta, Bohemians, Opava, Táborsko, Brozany, Teplice, Liberec, Baník, Zlín, Plzeň – a teď už i České Budějovice.

Promiňte ten sáhodlouhý seznam, s trochou nadsázky by možná bylo rychlejší vyjmenovat kluby, v kterých fotbalový cestovatel Roman Potočný nehrál.

Teď se rozkoukává na jihu, kde po sezoně potřebovali náplast za končící ofenzivní hosty Micka van Burena s Ondřejem Mihálikem.

Pro připomenutí: Potočný naposledy patřil Baníku, kde spíš paběrkoval. V zimě po něm nečekaně sáhli pozdější mistři z Plzně, ovšem odehrál za ně jen dva ligové zápasy, z toho jeden ironií osudu právě proti Dynamu.

„Zavolal mi manažer, že je o mě v Budějovicích zájem a možnost odejít na přestup. Nechtěl jsem už chodit po hostováních, chtěl jsem být někde nastálo. Informoval jsem se u budějovického záložníka Kuby Hory, s kterým se znám od šesti let, a kývl jsem,“ líčil Potočný po své sobotní premiéře proti druholigové Dukle (3:1).

Mimochodem, hrálo se na Hluboké, kterou doteď znal jen jako soupeř. „Často jsme tady s jinými týmy trénovali před zápasy v Budějovicích. A vida, najednou jsem tady doma,“ usmál se. „Už jsem si prošel i město, líbí se mi. Od víkendu je se mnou navíc manželka se synem, konečně je mám zase u sebe.“

Roman Potočný se zabydluje v Českých Budějovicích
Roman Potočný se zabydluje v Českých Budějovicích

Znáte ho jako křídelníka, ovšem v prvním testovacím zápase netypicky kmital na podhrotu. „Jeho síla nahoře vedla ke zvratu, z remízového stavu jsme udělali vítězství. Roman se musí dál sehrávat s ostatními v kombinaci, ale myslím, že to dožene,“ pravil kouč Weber.

Víte, že Potočný na něj narazil už jako zelenáč? „Poprvé jsme se potkali v Bohemce, když mi bylo dvacet. Od té doby jsme spolu nepracovali, bylo to hezké shledání.“

Chlapík s vytříbenou levačkou dávno není vyjukaný zajíc, v dubnu mu bylo jednatřicet. Stihl přes 200 ligových partií a předloni na podzim zaskočil v reprezentaci, když původně nominovaný tým paralyzoval koronavirus. Nejlepší časy zažil ještě před třicítkou v Liberci, od té doby už tak produktivní nebyl.

Cíl pro misi v Budějovicích? Restartovat kariéru a pomoct černobílému klubu k pokud možno plynulému navázání na etapu Davida Horejše, pod kterým Dynamo hrálo svěží fotbal a nemělo problémy se záchranou. „Máme dobrý tým a navíc jsme přípravu začali výhrou, což je hodně důležité pro sebevědomí,“ vykládal Potočný. „Snad to takhle půjde dál.“

SK České Budějovice Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud