Messi má nového kouče. Galtier převzal Paris SG, je sedmým trenérem během 11 let

Sport ČTK Sport, ČTK
5. 7. 2022 15:06
Christophe Galtier oficiálně převzal fotbalisty Paris St. Germain a je už sedmým koučem Pařížanů za posledních 11 let, kdy klub vlastní katarští majitelé.
Christophe Galtier
Christophe Galtier | Foto: Reuters

Ve funkci nahradil Mauricia Pochettina, který vedl tým od loňského ledna. Vedení PSG představilo dnes jeho nástupce Galtiera na tiskové konferenci.

Argentinec Pochettino získal s PSG v uplynulé sezoně ligový titul, v Lize mistrů ale bohatý klub opět neuspěl a vypadl už v osmifinále.

O premiérový triumf v milionářské soutěži se tak s PSG, kde působí řada hvězd včetně Lionela Messiho, pokusí příští sezonu Galtier.

"Uvědomuju si zodpovědnost, kterou budu mít v čele tohoto mimořádného týmu, který je jedním z nejkonkurenceschopnějších a nejpůsobivějších v Evropě," řekl Galtier.

"Všichni víme, co dnes Paris St. Germain ve francouzském i mezinárodním fotbale představuje. Těším se, že se stanu trenérem tohoto týmu a že brzy usednu na lavičku na velkolepém stadionu Park princů, z něhož vyzařuje vášeň pro fotbal," doplnil.

Pětapadesátiletého rodáka z Marseille čeká čtvrté angažmá v roli hlavního trenéra. V minulosti vedl osm let Saint-Étienne a čtyři roky Lille, se kterým v ročníku 2020/21 získal překvapivě francouzský titul.

V uplynulé sezoně dovedl k pátému místu a do finále poháru Nice, které už jmenovalo nového kouče Luciena Favreho.

 

Právě se děje

Další zprávy