„Vymetl bych Hrad,“ slíbil senátor Fischer. A pak by tam vrátil Havla

05.07.2022 14:45 | Ze sítí

V současné době řada kandidátů na prezidenta oficiálně zahajuje kampaň a začíná sbírat podpisy. Někteří svůj úmysl kandidovat však hlásili dlouho dopředu. Například senátor Pavel Fischer, který už na konci května hlásil, co by dělal na Hradě jinak. Vymetl by prý současné úředníky a poradce, napříkald Rudolfa Jindráka. „Pak bych k tomu přidal něco ze své zkušenosti, když jsme dělali politiku, která ve světě sklízela obdiv a dokonce vidím, že dneska na domácí scéně se Havel, Václav Havel bere jako určitý model. Současná vláda to dokonce má jako politickou prioritu. Na tohle bych určitě navázal,“ slíbil ve videu pro diskusní klub Pátečníků.

„Vymetl bych Hrad,“ slíbil senátor Fischer. A pak by tam vrátil Havla
Foto: Repro ČT
Popisek: Senátor a neúspěšný kandidát na prezidenta Pavel Fischer

Anketa

Co vy a letní dovolená?

hlasovalo: 6142 lidí
Na sázkovém portálu Fortuna je kurs na vítězství Pavla Fischera 12 ku 1, tedy stejný jako na šéfa odborářů Středulu, a o málo větší než na bývalou rektorku Mendelovy unvierzity, Danuši Nerudovou. Co by Fischer na Hradě dělal, kdyby se na tuto pozici dostal, odhalil ve videu pro diskusní klub Pátečníci.

„Vy mě zkoušíte z něčeho, co já, protože jsem žádnou kampaň nevyhlásil, tak budu mluvit velmi obecně. Kdybych byl na všech plakátech a platil si masivní reklamu na Facebooku jako někteří, možná už bych vám řekl nějaký program. Ale já vám to teďka schválně neřeknu. Ne proto, že bych nevěděl, ale protože si myslím, že to není poctivé,“ prohlašoval v tomto květnovém videu Fischer, kterým se nicméně přiznal, že prezidentskou kampaň už připravoval.

„Co bych dělal jinak? Vyprášil bych všechny ty úředníky, kteří skartují, protizákonně, tajné dokumenty, shodou okolností se týkají Číny, jak jsme si všimli, cituji teď noviny,“ vymezil se senátor. Dodal, že se dokumenty údajně týkaly i Ruska a dalších záležitostí. „To je přeci skandál, ti lidé tam nemají co dělat, nejenom že je to bezpečnostní ohrožení, ale oni i kvalifikačně jsou úplně vedle,“ gestikuloval živě Fischer.

Na zoubek by se podíval i poradcům ohledně diplomacie a zahraniční politiky. „Ti lidé jsou pro mě nevěrohodní,“ řekl Fischer a dodal, že jedním z důvodů je i to, že dotyční přiznali, že v otázce Ruska byli naivní, například Rudolf Jindrák. „To nebyla naivita, to je profesní selhání,“ obvinil ho. „Rudolf Jindrák měl přístup k utajovaným zprávám a velmi dobře věděl, jakým nespolehlivým, agresivním a nás ohrožujícím partnerem Rusko je. Tohle není naivita, to je pro mě selhání,“ tepal senátor hradního poradce.

Také kritizoval zásah Miloše Zemana do aktivního soudního sporu. To je dle senátora nemravné, neboť prezident přísahal, že bude respektovat dělbu moci. „A to jeho lidé a on sám není schopný,“ prohlásil Fischer. Právo udělit milost prezident má, ale nemá prý právo postavit se do role soudce a vysvětlovat, v čem soud chyboval. „To přesně Miloš Zeman udělal,“ dodal.

Tedy jako prezident by Pavel Fischer dle svého prohlášení respektoval dělbu moci. „Vyprášil bych všechny lidi, kteří jsou součástí ruského výsadku na Hradě, a pak bych k tomu přidal něco ze své zkušenosti, když jsme dělali politiku, která ve světě sklízela obdiv a dokonce vidím, že dneska na domácí scéně se Havel, Václav Havel bere jako určitý model. Současná vláda to dokonce má jako politickou prioritu. Na tohle bych určitě navázal,“ sliboval senátor a potenciální kandidát na prezidenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…