Bezpečnost především! Toho se zjevně drží herec Geoffrey Rush, jehož si řada lidí vybaví (a zamilovala) především díky roli v Pirátech z Karibiku, kde se stal nevypočitatelným, ale charismatickým kapitánem Černé perly Barbossou v dobrých čtyřech z pěti dílů této fantasy série. Vstup do naší republiky totiž absolvoval v bílém saku, ve světlé, proužkované košili... a s rouškou na obličeji. V jeho vyšším věku by totiž mohla být nákaza virem covid-19, který opět začíná nabírat na síle, velice nebezpečná – až fatální.

S sebou měl herec rozečtený magazín National Geographic, jímž si podle všeho krátil dlouhou chvíli během letu, a nesl si ho v ruce dokonce i v momentě, kdy vřele mával na přítomné fanoušky. Cestování bylo patrně bezproblémové a Rush se tak dostavil do tuzemska v báječné náladě. Na letiště jej místo ředitele karlovarského festivalu Jiřího Bartošky (75) šel přivítat filmový producent Kryštof Mucha (47), jenž zastává funkci výkonného ředitele. S Bartoškou se potkali a také vyfotili až před hotelem, kde bude Rush ubytován. To už herec roušku odložil...

Kdo by však čekal, že držitel Oscara, Zlatého Globu a BAFTA za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli ve filmu Záře z roku 1996, s sebou bude mít spoustu kufrů, ten je na omylu. Podle počtu cestujících to vycházelo přesně na jedno zavazadlo „na hlavu“. Rush byl mimochodem ještě nominován na „zlatého naháče“ za roli v historické romanci Zamilovaný Shakespeare, ve filmu Philipa Kaufmana (85) Quills – Perem markýze de Sade, či za výkon v dramatu Králova řeč.

Moc dobře si tohoto faktu byli vědomi všichni jeho fanoušci, kteří u hotelu čekali s připravenými památníčky a plakáty na jeho podpis... Herec je však všechny velice zklamal. Přestože na něj oddaně vyčkávali i v dnešním spalujícím sluníčku před Puppem, pouze křiknul, že se k nim vrátí později... a zmizel v hlubinách hotelu. Snad se jej tedy ještě dočkají...

Video
Video se připravuje ...

Geoffrey Rush v traileru k filmu Piráti z Karibiku - Salazarova pomsta youtube

Geoffrey Rush bude ve Varech až po posledního dne festivalu, jelikož v jeho závěru bude oceněn cenou za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Při stejném ceremoniálu převezme Cenu prezidenta festivalu americký herec a producent Benicio Del Toro (55). Fanoušci se na Rushe mohou těšit ještě i dříve, jelikož se na KVIFF 2022 dočká i slavnostního uvedení tří svých filmů:

6. července ve 14:00 ve velkém sále hotelu Thermal uvede film Králova řeč

7. července ve 22:00 ve velkém sále hotelu Thermal uvede film Záře

8. července v 16:00 v Karlovarském městském divadle uvede film Quills – Perem markýze de Sade

9. července v 18:00 v hotelu Thermal pozdraví diváky na červeném koberci a na slavnostním zakončení převezme Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Fotogalerie
77 fotografií