5. července 2022 • 16:30

Galtier převzal PSG. Cíl je jasný: vyhrát Ligu mistrů. Co bude s Neymarem?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Christophe Galtier oficiálně převzal fotbalisty Paris St. Germain a je už sedmým koučem Pařížanů za posledních 11 let, kdy klub vlastní katarští majitelé. Ve funkci nahradil Mauricia Pochettina, který vedl tým od loňského ledna. Vedení PSG představilo dnes jeho nástupce Galtiera na tiskové konferenci. Jaké má plány s Neymarem?



Argentinec Pochettino získal s PSG v uplynulé sezoně ligový titul, v Lize mistrů ale bohatý klub opět neuspěl a vypadl už v osmifinále. O premiérový triumf v milionářské soutěži se tak s PSG příští sezonu pokusí Galtier.

„Uvědomuju si zodpovědnost, kterou budu mít v čele tohoto mimořádného týmu, který je jedním z nejkonkurenceschopnějších a nejpůsobivějších v Evropě. Všichni víme, co dnes Paris St. Germain ve francouzském i mezinárodním fotbale představuje. Těším se, že se stanu trenérem tohoto týmu a že brzy usednu na lavičku na velkolepém stadionu Park princů, z něhož vyzařuje vášeň pro fotbal,“ řekl Galtier.

Vyjádřil se také k ožehavému tématu ohledně budoucnosti Neymara. „Chci, aby zůstal. Je to jeden z nejlepších hráčů na světě. Každý manažer by ho měl rád v týmu," uvedl.

Pětapadesátiletého rodáka z Marseille čeká čtvrté angažmá v roli hlavního trenéra. V minulosti vedl osm let Saint-Étienne a čtyři roky Lille, se kterým v ročníku 2020/21 získal překvapivě francouzský titul. V uplynulé sezoně dovedl k pátému místu a do finále poháru Nice, které už jmenovalo nového kouče Luciena Favreho.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud