Týden hokeje proběhne v listopadu, novinkou je online registrace

Foto: Pojď hrát hokej

Víc než 37 tisíc dětí s rodiči už na zimní stadiony přilákaly náborové akce v rámci Týdne hokeje, který je součástí svazového projektu Pojď hrát hokej. Jak bude vypadat jeho sedmá sezona?

Poslední roky byly vinou covidu hodně turbulentní, poznamenaly tak i Týdny hokeje. V sezoně 2020/21 se neuskutečnil žádný, v sezoně 2021/22 naopak dva. Pandemie totiž zavinila propad nových registrací do ledního hokeje. Náborové akce potom v září i lednu přitáhly na zimní stadiony vždy okolo 3500 dětí.

Po ukončení prvního čtyřletého cyklu v roce 2020 přitom výkonný výbor hokejového svazu schválil pokračování projektu v lehce pozměněné podobě, kdy se v každém ročníku měl uskutečnit jeden Týden hokeje. Na tento režim se tedy najede až nyní.

V následující sezoně se Týden hokeje uskuteční od 21. do 27. listopadu 2022.

Listopadový termín byl vybrán po konzultacích s kluby, které měly možnost se vyjádřit k jednotlivým termínům. Pro sezonu 2021/22 je do projektu Pojď hrát hokej zapojeno celkem 159 klubů. Nábory si nicméně klasicky organizují i samy mimo Týdny hokeje.

Český hokej sáhl ve snaze o zjednodušení a zrychlení organizačních postupů i z důvodu úsporných opatření ke změně způsobu registrace účastníků akcí Týden hokeje. Namísto papírových formulářů bude probíhat registrace v online prostředí. Účastníci budou mít nově možnost se registrovat přímo ve svém chytrém telefonu či v jiném zařízení.

V případě, že by některý ze zákonných zástupců přítomných účastků nedisponoval potřebným zařízením, měl by mít pořádají klub k dispozici potřebné zařízení pro provedení registrace účastníkem – notebook, tablet, telefon a podobně.

Ve snaze o zjednodušení procesu registrace se zmenší rozsah získávaných údajů o účastnících. Uvedené změny se pak odrazí i ve znění Všeobecných podmínek projektu. Jejich aktualizované znění je k dispozici na webových stránkách projektu Pojď hrát hokej.

Foto: Pojď hrát hokej

Hlavním dárkem pro účastníky zůstává i v sezoně 2022/23 sportovní láhev. Kluby budou vybaveny potřebným množstvím dárků odpovídajícím počtu účastníků na jejich předešlých akcích Týden hokeje. V případě, že by i tak na někoho dárek nevystačil, budou připraveny dárky k dodatečnému zaslání na klub, který zajistí jeho předání účastníkovi, na kterého dárek při akci nevystačil.

Do jubilejního desátého Týdne hokeje se v lednu 2022 zapojilo 154 klubů z celé republiky. Nejvíc dětí přišlo v Liberci, Zlíně a Jablonci nad Nisou, více než padesátka jich navštívila rovněž akce v Olomouci nebo Přerově.

Svaz se v rámci projektu Pojď hrát hokej snaží také o osvětu veřejnosti. V rámci vzdělávání rodičů natočil se sportovní lékařkou MUDr. Marií Skalskou sérii nazvanou Zdravý sport. Série se postupně finalizuje tak, aby mohla být publikována v průběhu sezony 2022/23.

Na co se při sledování můžete těšit? To naznačuje Marie Skalská v krátkém úvodním videu:

Na YouTube kanálu Hokej.cz v playlistu Pojď hrát hokej naleznete i další videa. Připomenout si můžete například sérii Pohybová příprava dětí s kondičním trenérem Filipem Raptopulosem. Sledujte rovněž facebookový a instagramový profil Pojď hrát hokej.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz