5. července 2022 • 20:00

Slavia nasázela v přípravě SEDM gólů. Ewerton má hattrick, trefil se i Jurečka

Autor: jp
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slávistický fanoušek si zase musí zvykat na nová jména, a takhle to půjde snadno a rychle. Při drtivé výhře 7:1 nad Rapidem Bukurešť se trefili celkem tři letní posily a mladík, který se s áčkem připravuje na novou sezonu po přechodu z rezervy. Jmenovitě Matěj Valenta, Václav Jurečka, Moses Usor… A hlavně Ewerton, který protancoval zápasem hattrickem!



Byl to jeho zápas. První tři góly přípravného utkání proti Rapidu Bukurešť zařídil Brazilec Ewerton, letní posila z Mladé Boleslavi.

Na první mu nahrál Oscar Dorley, Ewerton si navedl míč jedním krokem na prostředek hřiště a přes obránce vystřelil k pravé tyči.

U dalších dvou asistoval David Douděra, na něhož vždy posouval míč bojovný Moses Usor, jemuž zápas taky vyšel skvěle. Do centrů Douděry se Ewerton krásně položil – nejprve z voleje pravačkou, podruhé rybičkou. A hattrick!

Usor se pak zapsal mezi střelce sám, ve vápně přes soupeře levačkou vypálil, obránce mu lehce střelu tečoval a ta skončila v šibenici.

Pak se přihlásila další posila, Václava Jurečku vysunul Ibrahim Traoré a bývalý kanonýr Slovácka rovnou bez přípravy trefil balon k protější tyči.

Rapid potom snížil na 1:5, centr přes Tarase Kačarabu hlavou zatloukl slovenský útočník Jakub Vojtuš.

Slavia se ale prosadila ještě dvakrát. Další nová akvizice Matěj Valenta, odchovanec „sešívaných“, si hezky narazil míč se Stanislavem Teclem a sám před brankářem uklidil svou šanci k tyči.

Výsledek uzavíral Peter Olayinka po přiklepnutí Ivana Schranze prudkým zakončením zblízka.

Do zápasu nastoupil i Christ Tiéhi, jenž se Slavií řeší dotažení svého hostování s opcí, Slovan Liberec mu prozatím umožnil s českým vicemistrem trénovat.

SESTŘIH: Slavia - Olympiakos 1:1. Remízu s řeckým šampionem zařídil Ousou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
13

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud