5. července 2022 • 18:10

Van Aert jasně ovládl 4. etapu Tour. Po návratu z Dánska si upevnil vedení

Autor: iSport.cz, inf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Wout van Aert si podmaňuje Tour de France. Belgický cyklista a dosavadní lídr Tour de France 2022 zvítězil po přesunutí tradičního závodu z Dánska do Francie ve 4. etapě a upevnil si celkové vedení. Současný majitel žlutého dresu si na 171 kilometrů dlouhé trati z Dunkerku do Calais s přehledem dojel pro triumf, když se dostal do úniku 10 km před cílem. Rodák z Herentals se dočkal výhry po třech druhých místech za sebou.



 

Van Aert o vítězství rozhodl suverénním únikem v posledním stoupání deset kilometrů před cílem a do Calais přijel s náskokem osmi sekund před pelotonem. Druhý skončil Belgičan Jasper Philipsen, třetí byl domácí Christophe Laporte.

V průběžném pořadí sedmadvacetiletý Van Aert navýšil náskok na 25 sekund před krajanem Yvesem Lampaertem. Na třetím místě je vítěz předchozích dvou ročníků Slovinec Tadej Pogačar se ztrátou 32 sekund.

Po pondělním volnu a přesunu z Dánska odstartovala první etapa na francouzské půdě v Dunkerque. Jezdci před vyjetím na 172 kilometrů dlouhou trať uctili minutou potlesku památku obětí nedělní střelby v Kodani.

Ve středu je na programu 157 kilometrů z Lille do Arenbergu. Na peloton navíc čeká celkem jedenáct úseků na dlažebních kostkách.

Výsledky Tour de France

Cyklistický etapový závod Tour de France - 4. etapa (Dunkerque - Calais, 171,5 km):

1. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma) 4:01:36, 2. Philipsen (Belg./Alpecin-Deceuninck), 3. Laporte (Fr./Jumbo-Visma), 4. Kristoff (Nor./Intermaché-Wanty-Gobert), 5. Sagan (SR/TotalEnergie), 6. Mozzato (It./B&B Hotels-KTM), 7. Van Poppel (Niz./Bora-hansgrohe), 8. Hofstetter (Fr./Arkéa-Samsic), 9. Matthews (Austr./BikeExchange-Jayco), 10. Thomas (Fr./Cofidis) všichni -8.

Průběžné pořadí: 1. Van Aert 13:02:43, 2. Lampaert (Belg./Quick-Step Alpha Vinyl) -25, 3. Pogačar (Slovin./SAE Team Emirates) -32, 4. Pedersen (Dán./Trek-Segafredo) -36, 5. Van der Poel (Niz./Alpecin-Deceuninck) -38, 6. Vingegaard (Dán./Jumbo-Visma) -40, 7. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) -41, 8. Yates (Brit./Ineos Grenadiers), 9. Küng (Švýc./Groupama-FDJ) oba -48, 10. Pidcock (Brit./Ineos Grenadiers) -49.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud