Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francie dnes patrně oznámí 200.000 nákaz koronavirem, Itálie hlásí 100.000

Koronavirus SARS-CoV-2, ilustrační fotografie.
Koronavirus SARS-CoV-2, ilustrační fotografie.
Foto: Pixabay

Počet nově nakažených koronavirem ve Francii dnes večer překročí hranici 200.000 případů, uvedl francouzský ministr zdravotnictví François Braun. Itálie pak oznámila 100.000 nově infikovaných. S odvoláním na místní úřady o tom informovaly tiskové agentury.

Sedmá vlna epidemie ve Francii v posledních dnech sílí. "V posledním týdnu zaznamenáváme v průměru 120.000 případů (denně), přičemž se očekává, že dnes večer počet případů mírně přesáhne 200.000," řekl Braun.

Zdůraznil však, že počet hospitalizovaných, a to i na jednotkách intenzivní péče, je zatím "hluboko pod lednovým vrcholem" a nedá se srovnávat ani s předchozími vlnami nákaz. Ministr doporučil nosit roušky na přeplněných místech, jako je veřejná doprava, a vyzval k zavedení druhé posilovací dávky očkování proti covidu-19 pro nejzranitelnější skupiny obyvatel.

Itálie dnes oznámila 132.274 nových případů nákazy koronavirem. Poprvé od 8. února tak překročila hranici 100.000 infikovaných za jediný den. V souvislosti s nemocí covid-19 za uplynulý den podle italských úřadů zemřelo 94 lidí.

Itálie patřila k evropským zemím, které pandemie covidu-19 zasáhla nejsilněji. Od jejího začátku v únoru 2020 v zemi, kde žije na 59 milionů lidí, zemřelo zhruba 169.000 nakažených.

Témata:  COVID-19 koronavirus Francie Itálie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.