Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čtyřikráte zlato. Mladé vodní slalomářky zahájily MS velmi úspěšně

České vodní slalomářky zahájily mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let v Ivree čtyřmi zlaty v hlídkách. Zatímco Češky ovládly všechny kategorie, jejich mužští kolegové vyšli naprázdno. Gabriela Satková, Klára Kneblová a Olga Samková triumfovaly jak na kajaku, tak na kánoi. Šampionát bude pokračovat středečními kvalifikacemi individuálních závodů.

Gabriela Satková
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Jako první se ze zlata radovaly Antonie Galušková, Satková a Lucie Nesnídalová mezi kajakářkami do 23 let. Vzápětí je navzdory dvěma "šťouchům" suverénně napodobily na stejných lodích také juniorky Klára Kneblová, Kateřina Švehlová a Samková.

"Samozřejmě jsme si moc přály, aby to vyšlo, ale člověk nikdy neví, jak je na tom oproti ostatním holkám. Snažily jsme se předvést nejlepší jízdu a povedlo se to," řekla Satková.

"Je to to nejhezčí, co se nám na úvod mohlo stát. Doufám, že na to navážeme a odjedeme odsud opět jako nejúspěšnější výprava," dodala Galušková.

Je nám líto, video expirovalo.
Mladí vodní slalomáři zahájili MS čtyřmi zlaty v ženských hlídkách

Třetí zlato vybojovaly Satková, Eva Říhová a Tereza Kneblová v závodě kanoistek do 23 let. Totéž dokázaly i se šesti trestnými sekundami juniorky Klára Kneblová, Adriana Morenová a Samková.

Kajakáře odsunuly padesátisekundové penalizace za neprojetí branky až do druhé desítky. Kanoisté dojeli v juniorech šestí, v třiadvacítkách obsadili osmé místo.

Loni v Lublani přidali mladí slalomáři ke čtyřem titulům tři stříbra a jen jednou nestáli na stupních vítězů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články