Be quiet! představuje nové ultratiché větráky Silent Wings 4
i Zdroj: be quiet!
Novinka Be quiet! představuje nové ultratiché větráky Silent Wings 4

Be quiet! představuje nové ultratiché větráky Silent Wings 4

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

5. 7. 2022 19:40 3

Chcete ticho? Tak to musíte pryč od lidí. A jestli chcete tichý komp, be quiet! je cesta.

Reklama

Kdysi dávno nám bylo šumák, že mašina řve jak tur a větráky ječí na tisíce rpm. Dokud to chladilo a fungovalo, bylo to ok. Ale časem se rozmohl luxus v podobě výkonu a ticha. Někteří fanatici ticha jedou kompletně pasivně nebo mají přinejmenším všechny větráky zregulované na absolutní minimum. A od těch dob začali uživatelé zkoumat, který větrák je nejtišší a zároveň nejvýkonnější? K čemu je neslyšný ventilátor, když se vzduchem bude hýbat jako opilá můra. Kdepak, potřebujeme nejen ticho, ale i průtok (neplést s tím v hospodě) a statický tlak. 

Na to se právě zaměřila nová řada Silent Wings 4. Větráky mají přepracovaný design, čímž dosahují lepšího statického tlaku než předchozí řada Silent Wings 3. Tím jsou ideální pro montáž na chladiče a radiátory, neboť dokážou ten líný vzduch lépe protlačit skrz. Další specialitou jsou dva způsoby uchycení – buď klasický pevný nebo gumový pro pohlcení vibrací, přičemž se dají prohazovat a není třeba nářadí (pila, sekera, dláto). Kromě toho je několik verzí Silent Wings 4 lišící se rozměry, rychlostí otáček a přítomností PWM. 

A pro ty, kteří chtějí něco extra je tu Silent Wings 4 Pro. Tyto modely jsou podle výrobce „turbocharged“, jinak řečeno točí se až do 3000 rpm u 120mm verze a 2400 rpm u 1400mm verze. Jsou řízené PWM, ale zároveň na sobě mají i přepínač otáček. Tak si můžete vybrat jestli budou funět na maximum nebo třeba zvolíte zlatý střed. Nová řada bude dostupná v obchodech od 19. července.

Be quiet! představuje nové ultratiché větráky Silent Wings 4
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: be quiet!

Větráky na ochlazení najdete u CZC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama