InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Temelín obhájil své loňské vítězství ve všetečském fotbalovém turnaji

 Autor: Petr Pokorný

    Autor: Petr Pokorný

TEMELÍN - Už po osmadvacáté v řadě zavzpomínali v úterý 5. července fotbalisté z Všeteče a okolí na svého kdysi předčasně zesnulého spoluhráče a kamaráda Pavla Macharta. Vítězem memoriálu nesoucího jeho jméno a tradičně podporovaného Jadernou elektrárnou Temelín, se stal celek Temelína a obhájil tak své loňské prvenství. Za ním se seřadily týmy Neznašova, Bohunic, Albrechtic nad Vltavou a Všetče.


„Turnaj vznikl spontánně po smrti našeho spoluhráče a kamaráda Pavla Macharta. Akce měla úspěch, hlásila se další družstva, rostl počet diváků a tak jsme samozřejmě chtěli zvýšit jeho celkovou organizační kvalitu. Chyběly ale finanční prostředky. Díky spolupráci obce s jadernou elektrárnou se nám postupně podařilo získat kvalitnější zázemí klubu, hřiště, míče, sítě a další vybavení klubu. Podporu získáváme i na vlastní zajištění memoriálu včetně doprovodného programu. Z původně malé akce se postupem času stala nová obecní sportovní tradice," uvedl ředitel turnaje Radek Voneš z SK Všeteč.

Do turnaje se po třech letech znovu vrátil tým Bohunic, kterému se po této odmlce podařilo opět sestavit vlastní kompletní jedenáctku.

Hrálo se ve skvělé divácké kulise, v pohodové atmosféře slunečného letního dne. A to i přesto, že ještě krátce před tím, než starosta Všemyslic Karel Tůma turnaj zahájil, stále pršelo. Déšť ustal náhle. Jakoby mávnutím kouzelného proutku. Podle přítomných to shora zařídil právě Pavel Machart. Tomu odpovídaly i výkony na hřišti. Z hráčů bylo cítit, že vzájemnou rivalitu nechali doma a přijeli si do Všeteče zasportovat a pobavit se spolu se svými sousedy.

Přesto to na hřišti občas zajiskřilo. Padla i jedna červená karta. Hřiště musel opustit směnový inženýr Jaderné elektrárny Temelín Václav Havlíček z týmu Albrechtic. „Je to patrně první vyloučení v celé historii turnaje," hlásil se smíchem Voneš. Bylo zjevné, že červená karta všechny pobavila a stala se dalším potvrzením kvality turnaje a hráčského nasazení. „Řekl mi něco nehezkého," vysvětlil svůj faul na protihráče Havlíček. Mezi fotbalisty i diváky přesto nadále vládla skvělá atmosféra.

Na všetečském fotbalovém hřišti samozřejmě nechybělo občerstvení. O večerní program se po předání cen postarala kapela Lazareth. 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace