Zpočátku odjela šestice, která se posléze rozšířila na sedm závodníků ve složení Michael Kukrle, Staefano Gandin, Lukas Meiler (Vorarlberg), Meindert Weulink (ABLOC), Timon Loderer (Hrinkow), Imanuel Stark (P&S Benotti) a Cristian Raileanu (Rumunsko). Mimořádně aktivně si jak na třech vrchařských, tak jedné sprinterské prémii počínal německý závodník v dresu rakouského Vorarlbergu, což mu nakonec vyneslo vítězství ve vrchařské i sprinterské soutěži!

Peloton únik nepouštěl na velký odstup, ale ani nevyvíjel přehnanou snahu ho dojet. Takže si to nakonec sedmička uprchlíků mohla rozdat o vítězství v etapě. Pár kilometrů před cílem ze skupiny nastoupil český závodník a zachytit se ho dokázal jen Ital Gandin. Náskok, byť minimální, udrželi až do cílového místa, jímž byl dlážděný do mírného stoupání vedoucí úsek v městských uličkách. Michael jel z první, čehož soupeř využil a 150 metrů před cílem šel přes něj a etapu vyhrál.

Dnes bylo hodně těžké dostat se do úniku. Bylo vidět, že se o to snaží spousta lidí a peloton nechce nikoho nechat ujet. Útočil jsem a nakonec se mi spolu s šesti dalšími lidmi podařilo od hlavního pole odpoutat. V nejdelším kopci nám balík nedával velký náskok a do skupiny si doskočil německý závodník. Spolupracovali jsme ale dobře, stále si udržovali odstup a podařilo se to dotáhnout až do cíle. Čtyři kilometry před finišem už nebylo na co čekat, protože na některých jezdcích bylo vidět, že toho mají dost a spolupráce upadá. Ital mi moc nestřídal a v poslední zatáčce se přede mě dostal. Mrzí mě, že jsem nedokázal vsadit, abych ho předjel, ale i tak hodnotím 2. místo pozitivně,“ popsal průběh etapy Michael Kukrle.

Početný peloton najel do cílového města pohromadě, ale v technickém dojezdu se udělaly malé rozestupy. Kvůli nim klesl Jakub Otruba na konečné 14. a Jan Bárta (oba Elkov-Kasper) na 15. místo, což bylo nejlepší umístění českých závodníků.

Češti tu sbírali další dílčí úspěchy. Dominik Neuman (Elkov-Kasper) skončil 4. ve vrchařské soutěži, Petr Klabouch (ATT Investments) taktéž na 4. místě ve sprinterské soutěži a i Elkov-Kasper obsadil 4. místo v týmové soutěži. Karel Camrda (ATT Investments) skončil na 5. místě v soutěži jezdců do 23 let. Tohle umístění získává na kvalitě tím, že lepší byli jen cyklisté z týmů vyšších divizí: vyhrál Cian Uijtdebroeks (Bora-hansgrohe) před dvěma jezdci Drone Hoper-Androni Giocatolli (Piccolo, Umba) a jedním z Bardiani (Marcellusi).

Petr Kaltofen, sportovní ředitel ATT Investments: "Výsledky a výkony týmu hodnotíme kladně a to především s ohledem na konkurenci, jež se tu sešla a která byla výrazně kvalitnější než na závodech, které jsem letos dosud absolvovali. Jako tým jsme se výsledkově posunuli i oproti loňskému ročníku. Mysleli jsme si na nějaký dílčí dobrý výsledek v některé z etap, což se nepodařilo, ale i tak odjíždíme spokojeni."

Karel Camrda na trati časovky do vrchu.

Celkovým vítězem se stal ten, co tady obhajoval loňské prvenství: Giovanni Aleotti z Bora-hansgrohe. Jako bonus ovládl i bodovací soutěž, k čemuž mu "stačilo" vyhrát dvě etapy. Tu nejtěžší končící 23 km výjezdem a poté i časovku do vrchu. Soutěž týmu pro sebe získal Israel-Premier Tech.

Češi byli v závodě docela vidět. V každé z klasických etap jsme měli člověka v úniku: v první etapě Dominka Neumana, v druhé Petra Klaboucha a v poslední Michaela Kukrleho. Třikrát se čeští závodníci objevili v top ten: v  prologu na 7. místě Matyáš Kopecký (Novo Nordisk), v první etapě dokončil taktéž na 7. pozici Adam Ťoupalík (Elkov-Kasper) a nejlépe dopadl dnes Michael Kukrle.

Za toto umístění si Michael připsal 5 UCI bodů. K nim přidal 3 za konečné 22. místo, po 5 za celkové umístění přidali Jakub Otruba a Jan Bárta. Takže suma sumárum Elkov-Kasper si z Rumunska veze 18 UCI bodů.