Maminka.czČasopis Maminka

Obětovali vše, jen aby už děti nemusely spát ve sklepě. Jak náročné byly cesty ukrajinských rodin za bezpečím?

Radka Wallerová 6.  7.  2022
Pro mě jsou to hrdinky. I když přišly z různých míst a jejich osudy se liší, všechny sebraly svoje děti a odjely ze země, v níž ruský agresor rozpoutal válku. Do neznáma, bez jistoty, že budou mít kde bydlet a jak se postarat o děti.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Určitě se chceme vrátit, ale nevíme kdy

Klepněte pro větší obrázek
Alona Kaplina

Druhé dítě se jí má narodit letos v létě. Alona Kaplina už ví, že to bude syn. A že na svět nejspíše přijde v Česku, protože na Ukrajině zatím není bezpečno.

Alonu jsem poprvé viděla letos na konci března. Brzy ráno, unavenou po skoro dvacetihodinové cestě autobusem, za ruku vedla čtyřletou dcerku Kiru. Přijela k nám domů nejen s ní, ale taky se svojí mámou Ludmilou a mladším bratrem Ruslanem, kterému bude letos v létě sedmnáct. Připravili jsme pro ně bydlení, ukázali jsme jim, kde si můžou odpočinout. Mysleli jsme si, že po takové cestě se budou chtít hlavně vyspat. Ale oni ne, rozkoukali se a že se půjdou projít, protože chtějí vidět, jak to u nás vypadá, a taky, že dlouho seděli v autobuse.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na devíti webech.

Vyzkoušet za 1 Kč Více informací
Témata: Časopis Maminka, Rodina, Syn, Elsa, válka, Ukrajina, Španělsko, Válka na Ukrajině, Stalo se..., Polina, Salón, Kira, Cher, Praha, Bezpečí, Maxim, Putin, Pepina, Manžel, Kyjev, Evropa, Polsko, Rake, Děti, Alon