6. července 2022 • 04:30

53 otázek: V Naganu bych neobstál, říká Blümel. Jak se ho dotkla sláva

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když po odchodu do zámoří začne sázet góly stejně jako odpovědi na otázky, budou v Dallasu jenom rádi. Ještě než se český útočník Matěj Blümel vydá za svým snem o NHL, v průběhu volna se ochotně stal hostem pořadu iSport.cz, při kterém mu redaktor Sportu Ondřej Kuchař položil celkem 53 otázek. Bronzový medailista z letošního mistrovství světa jako již zkušený poskytovatel rozhovorů rychle a jasně odpověděl na každý dotaz. V prostorách pardubického zimáku se vrátil k nedávnému ukončení medailového půstu a oslavám úspěchu v Tampere. Mluvil také o svých zálibách a sportovních vzorech. Více se dozvíte ve videu.



Co všechno prozradil Blümel v 53 otázkách?

  • Matěj Blümel rád zavzpomínal na to, jak se spoluhráči z reprezentace oslavoval po výhře 8:4 nad USA v poslední den turnaje ve Finsku. I když sám přiznal, že má z party, kterou táhl bek Tomáš Kundrátek , menší zatmění. „Popravdě malinký mám. Hned z toho, jak jsme v neděli slavili potom, co jsme vyhráli. Tam to bylo těžký,“ vyhrkl ze sebe s úsměvem autor čtyř gólů z mistrovství světa.
  • Zhruba až do 15 let nyní dvaadvacetiletý hráč celkem obstojně kombinoval hokej s tenisem. Chvíli i uvažoval nad tím, že by se svému dalšímu oblíbenému sportu věnoval aktivně, nakonec ale zvítězila hokejka a brusle.
  • A jestli pak víte, kdo je sportovním vzorem rodáka z Tábora? V hokeji byste hledali těžko.
  • Z „Turnaje století“ zná ovšem sestřihy. Blümel si není jistý, jestli by do tehdejšího stylu hry vůbec zapadl.
  • Tím největším hokejovým okamžikem je pro pardubického odchovance gól Karla Rachůnka v semifinále mistrovství světa 2010 proti Švédsku, který už zažil jako téměř desetiletý kluk.

Blümel otevřeně: Život se mi otočil vzhůru nohama. Bude jako Radulov?
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud