Jan Podroužek
6. července 2022 • 04:40

Drtička zn. Slavia: Tvrdík na tribuně i nadějný Usor. Co stoperská dvojice?

Vstoupit do diskuse
2
  • Co ukázal zápas Slavie?Co ukázal zápas Slavie?FOTO: Koláž iSport.cz

    Hattrick Ewertona, prosadily se i další posily Matěj Valenta a Václav Jurečka. A ocenění druhé hvězdy zápasu by pasovalo na 20letého Nigerijce Mosese Usora, který strávil jaro v třetiligovém béčku. Povedené přípravě, kterou Slavia vyhrála nad Rapidem Bukurešť drtivě 7:1, přihlížel z tribuny v Oeppingu i předseda klubu Jaroslav Tvrdík. „Velmi jsem si to užil,“ popsal pak krátce na Twitteru.

  • Ewerton: Góly i krásná šajtle na Jurečku

    Nepřehlédnutelnou hvězdou zápasu byl Brazilec Ewerton. Levé křídlo Slavie nasázelo Rapidu Bukurešť hattrick, předvedl, s jakou lehkostí umí zakončovat, ale taky nahrávat. Už v první půli našel nádhernou šajtlí Václava Jurečku, který sice dal gól hlavou z jeho centru, nicméně ten nebyl uznán pro ofsajd. „Líbil se mi. Byl i produktivní, samozřejmě bychom byli radši, kdyby to bylo v soutěžních zápasech. Víme, v čem je silný, jsem rád, že dobře zavíral zadní tyč a dokonce dal gól hlavou. Celkově si udržel velkou intenzitu hry, což je věc, kterou chceme, aby tady zlepšil. Hodně využíval i Oscara, který za ním hrál skvěle. Levá strana byla v první půli výborná,“ chválil Ewertona kouč Jindřich Trpišovský pro klubový web.

    Ewerton se raduje ze své trefyFoto Twitter.com / SK Slavia Praha

  • Efektivní zakončení, nadějný Usor

    Kromě levé strany přidal Trpišovský i krátký komentář k pravé, která se rozjela ve druhé půli, v níž Slavia dala z celkových sedmi šest gólů. „Druhá strana se přidala, dali jsme odtud většinu branek. Kluci měli dobré řešení situací. Je vidět, že ti hráči, co přišli, mají kvalitu v zakončení,“ těšilo kouče. Na mysli měl autory gólů Václava Jurečku, Matěje Valentu, Petera Olayinku, ale především Mosese Usora, jenž by si po Ewertonovi zasloužil ocenění druhé hvězdy zápasu. 20letý Nigerijec přišel do Slavie teprve během jara, zařadil se nejdříve do tehdy třetiligového béčka, kde v devíti startech dal šest branek a na tři nahrál. Ke konci jara se kromě tréninků s áčkem představil i v posledním utkání se Spartou, teď se s ním počítá do prvního týmu pro nadcházející sezonu.

    Moses Usor proti Olympiakosu odehrál poločasFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Rýsuje se stoperská dvojice Ousou-Santos

    Už po prvním přípravném utkání s Olympiakosem si trenéři Slavie pochvalovali výkon letní posily z Karviné Eduarda Santose, jenž při hře působil velmi klidně a s tradičně vysokou úspěšností v soubojích. To si držel i proti Rapidu, proti němuž znovu nastoupil s Aihamem Ousouem po boku ve středu obrany. Kouč Jindřich Trpišovský se podle všeho snaží oba co nejrychleji sehrát a počítá s nimi jako s první volbou na stopery při skládání sestavy pro sezonu. I přesto ale vedení klubu dál shání stopera kvůli dalšímu komplikovanému zranění Davida Hovorky. Ve hře je stále 23letý Isak Hien z Djurgardenu, jehož ale mateřský klub zatím nechce uvolňovat, protože za vysokého hlavičkáře nemá náhradu a čeká se na start přestupního termínu ve Švédsku.

    Nováček Slavie Eduardo Santos nastoupil proti Olympiakosu s kapitánskou páskouFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Tiéhi už hrál, dotahuje se hostování s opcí

    Přestupová aktivita Slavie se pomalu blíží svému vyvrcholení, byť je ještě brzy na taková slova, tým se každopádně postupně uzavírá ke spokojenosti realizačního týmu. Brzy klub ještě oficiálně představí záložníka ze Slovanu Liberec Christa Tiéhiho. Ten už se „sešívanými“ trénuje v Rakousku na soustředění, což mu Slovan povolil, ačkoliv formálně dohoda není uzavřená. Zúčastnil se i utkání proti Rapidu Bukurešť, jeho nejvýraznější akcí byla narážečka s Davidem Douděrou, po níž střílel z úhlu prudce nad. Trpišovský a spol. velmi stojí o 24letého záložníka kvůli jeho defenzivním schopnostem. Tiéhi byl měl do Edenu přijít na hostování s opcí.

    Christ Tiéhi už trénuje se SlaviíFoto SK Slavia Praha

  • Předseda Tvrdík na utkání

    Na tribunu v Oeppingu se mezi slávistické fanoušky posadil taky klubový předseda Jaroslav Tvrdík. Ten stále podstupuje onkologickou léčbu, jeho stav mu ale aktuálně podobný výlet zjevně umožňuje. Sám pak na sociální síť přidal fotografii, na které na hřišti v Rakousku debatuje se sportovním ředitelem Jiřím Bílkem, trenérem Jindřichem Trpišovským a jeho asistentem Pavlem Řehákem, s dovětkem „Velmi jsem si to užil.“

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud