Staňte se hvězdou červeného koberce

Jak jste se k líčení dostali a co vás na profesi make-up artisty nejvíce baví? 

Nicole: Láska k líčení se u mě objevila už v dětství, ale rozvíjet jsem ji začala až díky firmě Douglas. Na profesi make-up artisty mě nejvíc baví různorodost této práce a nic nepotěší víc jako pozitivní feedback od klientek.  

Adam: Cestu k make-upu u mě odstartovala platforma MySpace a subkultura nazývaná Scene. Lákaly mě všechny barvy, postupy a produkty. Nejvíc se mi líbilo, že líčením je možné svému okolí projevit osobnost, originalitu a kreativitu. Momentálně si nejvíc užívám spokojenost mých klientek a schopnost, že dokážu změnit to, co ony vnímají jako nedostatek, na něco, co je tvoří jedinečnými a krásnými. 

Martina: K líčení jsem se dostala přes hudbu. Pohybovala jsem se na punk-rockové scéně mezi kapelami, kde se potkávaly různé styly a také extravagantní lidé, což mě inspirovalo tvořit zajímavý, barevný a nestandardní make-up. Nyní se při líčení držím už víc při zemi a mám ráda přirozenost. Nepohrdnu však možností "vydovádět se" na fashion weecích nebo foceních. Nejvíc mě na této práci baví, že ačkoli se make-up mnohdy bere jako povrchní, je v dnešní době neoddělitelnou součástí života žen i mužů. Dodává jim sebevědomí a možnost cítit se krásný. Make-up se podle mě stal určitým druhem umění a sebeprezentace.  

Douglas

Jaký produkt je podle vás must-have na filmový festival? 

Nicole: Celkově na léto bych vyměnila klasický make-up za BB krém s vysokým SPF faktorem, který pleť nejen ochrání před slunečními paprsky, ale také ji sjednotí. Za vyzkoušení stojí BB krémy od značek IT cosmetics a Erborian, ale výborný je i CC krém z kolekce Douglas. A určitě bych doporučila krémovou a krásně roztíratelnou tvářenku od Honest Beauty.

Adam: Tekutý zázrak Skin Caviar Perfect Concealer od značky La Prairie je must have nejen na červený koberec, ale i v běžném životě. Dokonalý pohled s efektem liftingu, který hydratuje, rozjasňuje a neusazuje se v jemných vráskách pod očima. 

Martina: Must have produkt je pro mě určitě Luminious Silk make up od Armani, báze pod řasenku Volume Effect Faux Cils od Yves Saint Laurent a červená rtěnka.  

Prozraďte, jaký make-up trend vás v poslední době nejvíce baví? 

Nicole: Nejvíc mě baví vyčesané a přirozeně upravené obočí. Řekla bych, že tento trend nevyjde nikdy z módy. 

Adam: Já jsem podlehl kombinaci třpytivých očních stínů a lesku na rty. Pak stačí ještě přidat nějaké ty kamínky a look ve stylu Euphoria je hotový. 

Martina: V poslední době, což mě velmi těší, jsou trendy barvy jako fialová, modrá, růžová, žlutá plus kreativní linky. Opakující se klasika je svěží, rozjasněná pleť, to nikdy nevyjde z módy. 

Douglas
Měření