bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zkušený Cogliano prodloužil s Avalanche

6. července 2022, 9:30

Radim Sochor

Andrew Cogliano zažil vlastně skvělou sezónu. V březnu si jej stáhlo Colorado z nevýrazného San Jose a vyplatilo se.

Pětatřicetiletý Kanaďan v play-off zaznamenal šest kanadských bodů za tři góly a tři nahrávky. Což je vlastně možná o něco víc, než se od něj čekalo.

Avalanche si jej vzali hlavně kvůli skvělé defenzivní činnosti.

V play-off byl druhým nejnasazovanějším útočníkem do oslabení. A že je Colorado umělo bránit. Ve finále hrála Tampa 19 přesilových her a dokázala se prosadit pouze ve dvou z nich.

„Působím už v lize dlouho. Máte určité myšlenky, honí se vám něco hlavou, ale po zvednutí Stanley Cupu jsem cítil, že jsem součástí něčeho, co mi dává smysl. Našel jsem další motivaci,“ prohlásila #25 draftu z roku 2005.

Joe Sakic na adresu velezkušeného forvarda vyslal také chválu: „Andrew hrál velkou roli v získání Stanley Cupu. Hlavně jeho zkušenosti a vůdcovství v kabině.“

„Během play-off bojoval s různými zraněními, přesto však odehrál klíčové minuty, když jsme to nejvíce potřebovali. Je to úžasný spoluhráč, který tvrdě pracuje na ledě i mimo něj. Jsme nadšení, že jej budeme mít i další sezónu,“ dodal generální manažer Avs.

Cogliano by měl pobírat o 250 tisíc dolarů více než minulou sezónu, přesněji 1,25 mil.. Ideální smlouva, neboť Avs ještě musí podepsat hodně hráčů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.