Inline hokejisté letí na Světové hry. V nominaci jsou i Frodl nebo Flynn

Foto: inlinehokej.cz

6. července 2022, 10:01

Marek Hedbávný

Čeští inline hokejisté ve středu ráno odletěli do amerického Birminghamu, kde budou obhajovat zlaté medaile ze Světových her. V základní skupině se utkají s Lotyšskem, Švýcarskem a Itálií.

Turnaj začne v pátek, vyvrcholí v úterý 12. července. V předešlých čtyřech ročnících získali hned třikrát zlato Američané, naposledy v polské Vratislavi však slavili Češi, kteří navíc vyhráli i čtyři z posledních šesti mistrovství světa v inline hokeji.

Svěřenci Martina Tvrzníka měli původně do Alabamy odletět už v pondělí, let byl ale zrušen, a tak je po středečním příletu čeká hodně hektický program.

Outsiderem v základní skupině je Lotyšsko, rozhodující budou souboje se Švýcary a Italy, kteří už z předešlých Světových her, respektive mistrovství světa, přivezli několik medailí.

Český cíl je nicméně jasný – obhájit zlato.

Do Birminghamu se chystá silný tým nejen se specialisty na inline hokej, ale také s profesionálními hokejisty v čele s pardubickým brankářem Dominikem Frodlem, čerstvým extraligovým šampiónem Mikulášem Zbořilem, šikulou Oscarem Flynnem nebo útočníkem Filipem Kuťákem. Kapitánem bude Petr Kafka.

Nominace Česka na Světové hry v inline hokeji

Brankáři: Daniel Brabec (Villeneuve-FRA), Dominik Frodl (IHC Roller Storm Praha). 

Hráči v poli: Patrik Šebek (Rethel-FRA), Petr Kafka (SK Černošice), Jakub Bernad (IHC Prague Rats), Tomáš Rubeš (IHC Prague Rats), Marek Loskot (SK Černošice/Rethel-FRA), Oscar Flynn (IHC Prague Rats), Štěpán Turek (IHC Prague Rats), Aleš Chamrád (SK Černošice/Rethel-FRA), Jan Vyoral (IHC Devils Zlín/Vierzon-FRA), Martin Fiala (IHC Prague Rats/Milano Quanta-ITA), Mikuláš Zbořil (IHC Night Birds Přerov), Filip Kuťák (ILHK Hradec Králové). 

Foto: Marco Guariglia, worldskate.org

Zápasy Česka ve skupině Světových her v inline hokeji

Pátek 8. července:
22:00 Česko – Lotyšsko

Sobota 9. července:
22:00 Česko – Švýcarsko

Neděle 10. července:
22:00 Česko – Itálie

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz