Hlavní obsah

Ruský hokejový útočník Ščerbak získal povolení pokračovat v Hradci Králové

Ruský hokejový útočník Nikita Ščerbak bude pokračovat v extraligovém Hradci Králové. Vedení Mountfieldu HK se podařilo pro šestadvacetiletého rodáka z Moskvy zajistit dočasná potřebná povolení, aby jako Rus mohl při válečné agresi jeho rodné země na Ukrajině v Česku působit. Ščerbak v úterý přiletěl po letním pobytu v Severní Americe, aby se zapojil do přípravy.

Foto: www.mountfieldhk.cz

Ruský útočník Nikita Ščerbak.

Článek

"Jsem rád, že Nikita bude i nadále součástí našeho týmu. Měl by patřit k našim nejproduktivnějším hráčům, což naznačil již v minulé sezóně," řekl klubovému webu generální manažer Aleš Kmoníček.

Na východ Čech přišel Ščerbak v polovině ledna z Banské Bystrice a ve 22 zápasech za Mountfield včetně play off si připsal 14 bodů za pět branek a devět asistencí.

Ščerbak má i zkušenosti z NHL, kde za Montreal a Los Angeles sehrál 37 zápasů a připsal si osm bodů za šest branek a dvě asistence. Montreal jej draftoval v roce 2014 v 1. kole na 26. místě.

V AHL má na kontě za St. John's, Laval, Ontario a Texas 196 duelů v základní části a 121 bodů (37+84). Ve čtyřech zápasech play off vstřelil jeden gól a u jednoho asistoval. V ročníku 2019/20 působil v KHL a v 31 utkáních za Omsk a Čeljabinsk zaznamenal tři branky a osm přihrávek.

Reklama