Valašské Meziříčí: Krásenská obora má zůstat odpočinkovou zónou

06.07.2022 10:29 | Tisková zpráva

Občané Valašského Meziříčí mají jasno v tom, jak by měla vypadat historická oblast Obory v Krásně nad Bečvou. Bezmála 600 se jich totiž zapojilo do průzkumu, který zadala místní komise Krásno 2 ve spolupráci s radnicí.

Valašské Meziříčí: Krásenská obora má zůstat odpočinkovou zónou
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Dnešní Krásenská obora je spíše lesem, který od zámku Kinských odděluje estakáda vybudovaná za minulého režimu. „Stále je však oblíbeným cílem výletů obyvatel našeho města. Zároveň by si ale zasloužila revitalizaci, která lidem celou lokalitu více zpřístupní a nabídne zde další atraktivní vyžití,“ je přesvědčen Vítězslav Venglář, předseda místní komise Krásno 2. Jeho slova dokreslují také závěry veřejného dotazníkového průzkumu, do nějž se zapojilo 579 respondentů všech věkových kategorií. „Tak velký zájem našich občanů o budoucnost Krásenské obory nás těší. Z výsledků průzkumu je zřejmé, že zde chtějí nadále trávit svůj volný čas relaxací, procházkami a odpočinkem. Osobně jsem ráda, že jim záleží na zachování lesoparku a jeho dalším citlivém rozvoji a údržbě,“ říká místostarostka Yvona Wojaczková.

Veřejný průzkum iniciovala a ve spolupráci s městem Valašské Meziříčí realizovala společnost RV Atelier, pro kterou jsou výsledky klíčovým podkladem k následné architektonické studii zmíněného území. „Zapojit občany do plánování veřejného prostoru, je nejlepší cesta k navržení a vytvoření funkčního místa. Cílem průzkumu bylo zjistit limity a hodnoty území, jeho návštěvnost a získat podklady pro koncept budoucí podoby Krásenské obory, který vznikne v následujících měsících. V další práci tak budeme na prvním místě pracovat se zachováním přírodního zeleného prostoru lesa k pohodlné rekreaci v blízkosti města,“ dodává Radovan Vašíček z týmu RV Atelier.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…