6. července 2022 • 10:25

Plzeň v Rakousku: poprvé bez výhry, začíná krystalizace. A č. 7 je zpátky!

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    0:0, žádný ohňostroj. Plzeň začala soustředění v Rakousku úterní bezbrankovou remízou s rumunským Botosani. Viktoria v české části přípravy vyhrála všechny čtyři zápasy, ovšem pod Alpami zakopla hned v prvním. „V dalších se můžeme zlepšovat,“ připustil pro klubový web plzeňský asistent Pavel Horváth. Co přinesl první „rakouský“ zápas českých šampionů?

  • Poprvé bez gólu

    A poprvé bez vítězství. Zatímco v předchozích čtyřech letních duelech se vládci fotbalového Česka pokaždé trefili, proti Botosani zůstali na nule. Dvě šance měl útočník Tomáš Chorý a se skóre mohli pohnout i Milan Havel s Jhonem Mosquerou, ovšem nic z toho nebylo. Plzeň trochu připomínala samu sebe z mistrovské sezony, kdy jí často stačil jediný gól. Ani ten ovšem tentokrát nepřišel. „Myslím, že jsme si vytvořili dost šancí na to, abychom nějaký gól dali,“ přiznal asistent Horváth.

  • Začíná krystalizace

    Skončilo období dvou jedenáctek, které v testovacích zápasech dostávaly vždy po jednom poločase. Plzeň proti Botosani zgruntu prostřídala až v 60. minutě, když na hřišti zůstal jen brankář Jindřich Staněk. Pro zajímavost: v první jedenáctce nastoupila jediná letní posila (Cadu na podhrotu), ve druhé šest plus navrátilci z hostování. S remízovým stavem však nepohnul nikdo. „Šli jsme do zápasu z plného tréninku a v některých fázích možná bylo vidět, že jsme unavení,“ poznamenal Horváth.

  • Obrana dál drží

    Pět letních přáteláků, jediný inkasovaný gól (z penalty od Slovanu Bratislava). Plzeňská defenziva zatím pracuje se strojovou přesností, i když je nutné připomenout, že Viktoria třikrát hrála proti soupeřům z nižších soutěží. Osmý tým rumunské ligy ji ve Westendorfu moc neprověřil, ale pro sebevědomí se čtvrtá nula v přípravě a dva týdny před vstupem do Ligy mistrů počítá. Přesně, jak říkal asistent Horváth: „Nepustili jsme soupeře do vyložených šancí, což je dobrá zpráva.“

  • Číslo 7 je zpátky

    Plzni sice ještě oficiálně nepatří, ale konečně si za ni znovu mohl zahrát. Univerzál Jan Sýkora v posledních 30 minutách se sedmičkou na dresu kmital na levém kraji obrany a připravil šanci pro Jana Klimenta. Jedna z klíčových postav mistrovské sezony se na západ vrátila už minulý týden a teď klub ladí dohodu s Lechem Poznaň, jemuž se Sýkora nevešel do kvóty pro cizince. Plzeň v Rakousku čekají ještě dvě partie: v pátek s belgickým Sint-Truidenem a příští úterý proti Besiktasi.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud